Σέρρες: Άρχισαν οι προετοιμασίες για το 6ο Μαθητών Επιχειρείν


Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το  Μαθητών Επιχειρείν  που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά  το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Σερρών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας.


Στο πλαίσιο του 6ου Διαγωνισμού «Μαθητών Επιχειρείν» διοργανώνεται Επιμορφωτική Συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη δημιουργία μιας εικονικής μαθητικής επιχείρησης την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών.

Το «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» έχει καθιερωθεί ως ένας πρωτοπόρος θεσμός, που προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Η συμμετοχή των σχολείων στο «ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» ολοένα και αυξάνεται χρονιά με την χρονιά. Μάλιστα, το 2019 συμμετείχαν περισσότεροι από 500 Μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων του Ν. Σερρών που μαζί με τους καθηγητές και δασκάλους τους παρουσίασαν τις εικονικές επιχειρήσεις που ανέπτυξαν καθώς και τα προϊόντα που δημιούργησαν μπροστά στο Επιμελητήριο και διεκδικήσαν τη διάκριση στον 5ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας.
Δέσποινα Γιαννακίδου
Πηγή : ΕΡΤ Σερρών


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη