Μαξίμου ακυρώνει Κικίλια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα για τον κοροναϊό


Μόλις ένα 24ωρο μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το ζήτημα του κοροναϊού, μετά το πέρας της, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαίωνε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα, ζητώντας από όλους «ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό»… ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την Τρίτη σειρά νέων μέτρων με την μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου!


Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα έχει πέντε άρθρα και θα περιέχει μέτρα υγιειονομικής πρόληψης.

Ειδικότερα θα προβλέπεται η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ιδίως εκεί όπου υπάρχει σύνδεση με χώρες που έχουν υψηλή επικινδυνότητα. Επίσης θα παρθούν ανάλογα μέτρα για χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού όπως σχολεία, εκκλησίες, χώροι μαζικής εστίασης και διασκέδασης κλπ.

Στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κυκλοφορίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα νομοθετηθεί επίσης η δυνατότητα μετακίνησης υγιειονομικού προσωπικού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν εμφάνισης κρουσμάτων κοροναϊού.



Θα δοθεί ακόμη η δυνατότητα προσλήψεων υγιειονομικού προσωπικού κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη θα υπάρξει και για την έκτακτη προμήθεια υγιειονομικού υλικού. Τέλος θα προβλέπει έκτακτη χρηματική επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Το «κερασάκι» στην χαοτική διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος από την κυβέρνηση ήταν όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, επικαλούμενος την επιτροπή λοιμοξιολόγων ότι πρόκειται για μια… ήπια νόσο που απαιτεί αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού. Όλα αυτά, ενώ είχε ανακοινώσει και περιορισμό της κυκλοφορίας…

Να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την σύσκεψη της Δευτέρας στο Μαξίμου και τις καθησυχαστικές δηλώσεις Κικίλια, οι νοσοκομειακοί γιατροί τόνισαν ότι η χώρα είναι «τελείως ανοχύρωτη για κάθε ενδεχόμενη επιδημία».

Παράλληλα, πηγές του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» διέρρεαν ότι δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στους επιβάτες, καθώς οι υπηρεσίες του αεροδρομίου δεν έχουν λάβει καμιά ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη