Ο Πλεύρης μοιράζει επαίνους και συγχαρητήρια στον αστυνομικό που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ


«Τριάντα άνθρωποι επιτίθενται και χτυπάνε. Αντέδρασε σωστά; Εκ του αποτελέσματος έπρεπε να πάρει και έπαινο»


Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ όχι μόνο νομιμοποίησε τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, αλλά έφτασε στο σημείο να του απονείμει έπαινο και εγκάρδια μπράβο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αστυνομικός σημαδεύει με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

Νέα στροφή στην δικαιολόγηση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας από τα κυβερνητικά στελέχη, με τον βουλευτή της ΝΔ να αιτιολογεί πλήρως τις μαφιόζικες απειλές με όπλο εναντίον φοιτητών και νέων.

«Τριάντα άνθρωποι επιτίθενται και χτυπάνε. Αντέδρασε σωστά; Εκ του αποτελέσματος έπρεπε να πάρει και έπαινο. Διότι χωρίς να κλιμακώσει καμία απολύτως βία έσωσε τη ζωή του, απέτρεψε τον κίνδυνο και έφυγαν.

Δείχνει ότι εκπαιδεύτηκε αυτός ο άνθρωπος.

Τι λέει ο νόμος; Ο νόμος λέει ότι όταν κινδυνεύεις πρέπει να είσαι με ίσης βαρύτητας μέσο. Εάν το έβγαζε και πυροβολούσε σε άνθρωπο, τότε ενδεχομένως να μην ήταν ίσης βαρύτητας γιατί η επίθεση να ήταν διαφορετική. Παρόλο που θα ήταν από τριάντα άτομα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αντίθεση με την κυβερνητική γραμμή, η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) που καταδίκασε το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στην ΑΣΟΕΕ αναφέροντας: «Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου».

Και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το ποιος αξίζει έπαινο. Άλλωστε η αριστεία στην ΝΔ είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ζήτημα!»



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη