Από τους νεοπροσληφθέντες ο ειδικός φρουρός που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ


Ειδικός φρουρός, από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, είναι ο αστυνομικός που έβγαλε όπλο και απείλησε φοιτητές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Δευτέρας.


Ο ειδικός φρουρός ήταν εκτός υπηρεσίας, όπως και οι δύο συνάδελφοι, επίσης από τους 1.500 νεοπροσληφθέντες, που συνεπλάκησαν με πολίτες πρόσφατα στο Γκάζι.



Το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ, που έρχεται να προστεθεί σε άλλα ανάλογα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, αναδεικνύει τους κινδύνους που απορρέουν από τις fast track διαδικασίες πρόσληψης των εν λόγω ειδικών φρουρών, αρκετοί από τους οποίους έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ κάποιοι είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία αγγλικών.

Μάλιστα, από τον έλεγχο που ακολούθησε τις καταγγελίες, προέκυψαν οι ψευδείς βεβαιώσεις, όπως και η πλαστότητα των δικαιολογητικών.

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό της ΑΣΟΕΕ, καταρρίπτεται η εκδοχή του ειδικού φρουρού για «επίθεση» που δέχθηκε, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών ενώ το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά, άνδρας της ασφάλειας μπήκε εντός του προαύλιου χώρου του Πανεπιστημίου, κυνηγώντας μικροπωλητή, και όταν μερίδα φοιτητών αντέδρασε έβγαλε το όπλο του εναντίον τους.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη