Γενική απεργία και διαμαρτυρίες σε Μυτιλήνη και Χίο


Με συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας αλλά και των κυβερνητικών σχεδιασμών για την κατασκευή κλειστών κέντρων στα νησιά απαντούν οι κάτοικοι της Χίου και της Λέσβου στην απόβαση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί.


Πάνω από 5.000 Χιώτες και Χιώτισσες πραγματοποιούν δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Βουνακίου αντιδρώντας στην απόβαση των ΜΑΤ στο νησί τους αλλά και στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο δήμος και η Περιφέρεια με κλείσιμο των υπηρεσιών. Οι επαγγελματίες της Χίου έκλεισαν τα καταστήματά τους για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσε η ΕΛΜΕ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Ζητούν παραίτηση Μηταράκη

Ο Δημήτρης Παπαλιός από την συντονιστική επιτροπή χαρακτήρισε persona non grata τον βουλευτή Χίου και υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και κάλεσε σε συμμετοχή μαζί με όλα τα μέλη της επιτροπής στην παράκληση του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι του Αίπους, με εκκίνηση από το κτίριο του ΦΟΒ στις 2.30 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία στο γραφείο του Νότη Μηταράκη, με συνθήματα εναντίον του και ζητώντας την παραίτησή του.



Γενική απεργία και διαμαρτυρία στη Μυτιλήνη

Γενική απεργία κήρυξε το παλλεσβιακό εργατοϋπαλληλικό κέντρο. «Κανένα μαγαζί ανοιχτό, κανένας μαθητής στο σχολειό. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού μας, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές της κυβέρνησης». Στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς πραγματοποιήθηκε μια πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας από εκατοντάδες κατοίκους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά καθώς τα σχολεία είναι κλειστά. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν οι τοπικοί Δήμοι, η Περιφέρεια, ΕΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για αύριο Τετάρτη κηρύχθηκε γενική απεργία στο νησί. Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δύο Δήμοι του νησιού απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην Πλατεία Σαπφούς. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Καράβα.

Στο μεταξύ, νέα κινητοποίηση διοργανώνει η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, μπροστά στη Βουλή. Η ΟΛΣΑ απευθύνει κάλεσμα στους Λέσβιους που διαμένουν στην Αθήνα, αλλά και γενικότερα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντιο στον αυταρχισμό και την επιβολή. Η συνάντηση έχει οριστεί μπροστά από την είσοδο της Βουλής, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η Λέσβος, αλλά επίσης η Χίος, η Σάμος και τα άλλα νησιά.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη