Όλγα Κεφαλογιάννη κατά Χρυσοχοΐδη για την έκρηξη εγκληματικότητας στην Αθήνα


Την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε εμβληματικά μέρη, όπως την κλασική αρχιτεκτονική «τριλογία» της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών υπενθυμίζει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισημαίνει πως η «Τριλογία των Αθηνών» αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης μας για τους τουρίστες και ταυτόχρονα κεντρικό σημείο για τους πολίτες λόγω των ΑΕΙ, των τραπεζών, των θεάτρων, των εμπορικών καταστημάτων και των κεντρικών σταθμών αποβίβασης – επιβίβασης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, τουρίστες και πολίτες πέφτουν θύματα κλοπών, ενώ τις βραδινές ώρες εξακολουθεί να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΘΕΜΑ: Αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας στην «Τριλογία της Αθήνας».

Στην οδό Πανεπιστημίου, μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ακαδημίας Αθηνών στην επονομαζόμενη «νεοκλασική τριλογία» της Αθήνας, καθημερινά, και κυρίως σε ώρες αιχμής, τουρίστες και πολίτες πέφτουν θύματα κλοπών, ενώ τις βραδινές ώρες εξακολουθεί να γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.



Η «Τριλογία των Αθηνών» αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης μας για τους τουρίστες και ταυτόχρονα κεντρικό σημείο για τους πολίτες λόγω των ΑΕΙ, των τραπεζών, των θεάτρων, των εμπορικών καταστημάτων και των κεντρικών σταθμών αποβίβασης – επιβίβασης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Με ποιες δράσεις προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανομίας στην «Τριλογία της Αθήνας»;

Η ερωτώσα βουλευτής

Όλγα Κεφαλογιάννη.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη