Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Θα γίνει νέα Κερατέα


Με το παράδειγμα του επιτυχημένου αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ, το 2010 - 2011, προειδοποιεί την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Σημειώνεται ότι η δήλωσή του έρχεται μετά την σημερινή απόβαση εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, κατ' εντολήν της κυβέρνησης προκειμένου να αναχαιτιστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να δημιουργηθούν τα νέα κλειστά κέντρα κράτησης στους επιταγμένους χώρους.


«Ήταν όλα τα ΜΑΤ στην Κερατέα, όλα τα χημικά έπεσαν, το έργο δεν έγινε. Για να γίνει ένα τέτοιο έργο, είναι βασική προϋπόθεση η αποδοχή της κοινωνίας», υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, για να δεχτεί μάλιστα την παρατήρηση του Δημήτρη Οικονόμου ότι «ούτε αντιπολιτευόμενος περιφερειάρχης δεν μιλάει έτσι».

Ο περιφερειάρχης διέψευσε ότι προηγήθηκε διάλογος «επτά μήνες», όπως είπαν οι δημοσιογράφοι, καθώς το σχέδιο για τα νέα κέντρα εξαγγέλθηκε μόλις στα τέλη Νοεμβρίου, και σημείωσε ότι θα μπει μπροστά, για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στη Λέσβο, περίπου 27.000 σήμερα και διαρκώς αυξανόμενος, δεν πρόκειται να χωρέσει στα νέα ΚΥΤ, χωρητικότητας από 5.000 έως 7.000, σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις.

Άλλωστε, και να υλοποιηθεί η υπερφιλόδοξη εξαγγελία της κυβέρνησης για 10.000 απελάσεις από όλα τα νησιά μέχρι το τέλος του έτους, εξακολουθεί να υπολείπεται ένας μεγάλος αριθμός εγκλωβισμένων. Γι’ αυτό και προέβλεψε ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία οι υπάρχουσες δομές και υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι η αποσυμφόρηση.







Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη