Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Υποχώρηση Βρούτση μετά την αποκάλυψη της κατάργησης έκπτωσης εισφορών για τις μητέρες

δημοσίευση από: Sintiki News - 2/15/2020 12:31:00 π.μ.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την κατάργηση της μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών στις νέες μητέρες, για 12 μήνες, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί τροπολογία ώστε η έκπτωση να συνεχίσει να ισχύει.


«Θα υπάρξει μέριμνα με ειδική διάταξη που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία και αποκάλυψε την κατάργηση των μειωμένων εισφορών που επιχειρήθηκε να περάσει στα «ψιλά» με εγκύκλιο, εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εργασίας κάνοντας λόγο για εμπαιγμό και απόπειρα εξαπάτησης.

«Ο κ. Βρούτσης πρώτα κατήργησε κρυφά και σαν τον κλέφτη -όπως συνηθίζει- τις μειωμένες εισφορές που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό. Όταν αποκαλύψαμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία έγινε παράλληλα με την ψήφιση του επιδόματος γέννησης και ουσιαστικά το αφαιρούσε πριν καν το χορηγήσει, πέταξε την ευθύνη μέσω “κύκλων” του στον κ. Μηταράκη», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:«Πλέον, με καθυστέρηση μίας ημέρας ομολόγησε την αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των νέων οικογενειών, τον εμπαιγμό και την επιχείρηση εξαπάτησής τους. Η απόφαση του κ. Βρούτση που μειώνει το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά θα συνέχιζε να ισχύει αν δεν την αποκαλύπταμε. Η σημερινή του δήλωση και οι υπεκφυγές που επικαλείται επιβεβαιώνουν τις ντροπιαστικές και απαράδεκτες πρακτικές της κυβέρνησης».


About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.