Σιντική : Δομή στο Κλειδί


Η Δομή στη θέση Κλειδί Σιντικής φιλοξενεί προς το παρών 600 μετανάστες - πολλές οικογένειες με παιδιά -  και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός αυτός , καθώς  ο χρόνος παραμονής τους  σίγουρα θα ξεπεράσει το οριο των 30 ημερών, αφου μόνο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για απέλαση  κρατούν περίπου τρείς μήνες. Τώρα μα κλειστά τα σύνορα σχεδόν παγκοσμίως η παραμονή τους θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
 

Η φύλαξη γίνεται απο αστυνομικούς ολο το 24ωρο. Κάθε βάρδια αποτελείτε απο περίπου 30 αστυνομικούς, συνολικά δηλαδή περίπου 120. Ηδη με απόσπαση  για τρείς μήνες ήρθαν απο άλλες περιοχές της χώρας περίπου 20 Σερραίοι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί που μετακινούνται απο άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις διαμένουν στα ξενοδοχεία στα Πορρόια, τα Λουτρά Σιδηροκάστρου και το Αγνάντιο στο Σιδηρόκαστρο. Η τιμή του δωματίου σύμφωνα με τις πληροφορίες μας κυμαίνεται στα 40 ευρω η βραδιά.  

Οσον αφορά την Δομή, είναι ακατάλληλη  για να διαμένουν άνθρωποι και ακόμη περισσότερο οικογένειες και βεβαίως διαφορετικών εθνοτήτων και φατριών, που αυξάνουν τον κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ τους.

Προς το παρών η Δομή υδροδοτείτε με βυτιοφόρα. Στους χώρους μέσα υπάρχουν γυμνά καλώδια με κίνδυνο κάποιο παιδί η μεγάλος να πάθει ηλεκτροπληξία.  
Ιατρικά οι πρόσφυγες - μετανάστες καλύπτονται απο κινητή ιατρική μονάδα του Ερυθρού Σταυρού με ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό , μόνιμο και εθελοντές. Σημαντικό βάρος σηκώνει και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, το οποίο είναι απαραίτητο να στελεχωθεί κυρίως με γιατρούς ακτινολόγους ώστε να λειτουργούν τα εργαστήρια όποτε απαιτηθεί.

Στο μεταξύ οι ανάγκες για ρουχισμό κυρίως για τους ανθρώπους αυτούς είναι μεγάλες. Κάτοικοι του Αγκίστρου, σαν "ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ"  σε μια κίνηση βοήθειας και αλληλεγγύης, πρόσφεραν ρούχα. Καταδεικνύοντας πως οι Έλληνες και οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν μεγάλη καρδιά και δεν φοβούνται. Διακατέχονται απο φιλάνθρωπα  και αλληλέγγυα συναισθήματα.  


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη