Μήνυμα Τσιόδρα στους πολίτες να μην φορούν γάντια


Μετά τα «ναι μεν αλλά» για τη χρήση της μάσκας ως προστατευτικό μέσο για τον κοροναϊό, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας προχώρησε σήμερα κατά την επίσημη ενημέρωση σε ανάλογες δηλώσεις και για τη χρήση των γαντιών.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο σε βλάβη παρά σε καλό».

Ακόμη υποστήριξε πως τα γάντια μιας χρήσης δημιουργούν «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας». «Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού είναι το πλύσιμο των χεριών. Θα πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια στις εξωτερικές μας δραστηριότητες, ας τα αφήσουμε στους υγειονομικούς», πρόσθεσε, σημειώντας ότι ο ΠΟΥ δεν συστήνει τη χρήση τους.

Αναφορικά και πάλι με το πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο πρόσωπο σημείωσε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας».






Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη