Νέα αναβολή στην ανακοίνωση της λίστας Πέτσα - Όργιάζουν οι φήμες για «μαγείρεμα»


Σε νέα αναβολή, τουλάχιστον μιας εβδομάδας φαίνεται ότι οδεύει η δημοσιοποίηση της "Λίστας Πέτσα" για την κατανομή της διαφημιστικής καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" της κυβέρνησης.


Αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, και μάλιστα προέβλεπε ότι τα ποσά που διέρρευσαν θα διέφεραν από αυτά της τελικής λίστας, όμως ο "Βηματοδότης" τη Δευτέρα προανήγγειλε παράταση μιας εβδομάδας: "Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού. Ο λόγος της μικρής αυτής καθυστέρησης είναι ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εκκαθαρίσεις." αναφέρει το δημοσίευμα

Η διατύπωση αυτή ενισχύει τις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια αλλοίωσης της αρχικής λίστας, στην οποία περιλαμβάνονται αστρονομικά ποσά σε κάποια φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αν ευσταθούν οι διαρροές.  Ουσιαστικά όμως, και μόνο με τη διαχείριση της κατάστασης η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλη φθορά . Αρχικά αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει, στη συνέχεια ήρθαν στην επιφάνεια μόνο τα ΜΜΕ, χωρίς τα ποσά, όπου εντοπίστηκαν και αρκετά ανύπαρκτα ΜΜΕ, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση κάποιων ποσών και την υποχώρηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχουν περάσει αρκετές μέρες χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα, δίνοντας λαβή στα σχόλεια για "μαγείρεμα" της λίστας.



Από την άλλη, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει έγκαιρα προειδοποιήσει ότι τυχόν απόπειρα αλοίωσης της λίστας εκ των υστέρων, θα γίνει πολύ εύκολα αντιληπτή και θα εκθέσει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση. Τα ζητήματα που εντοπίζονται είναι πολλά και αφορούν τόσο στα φορολογικά στοιχεία όσο και στις εταιρίες που θα τιμολογήσουν για τη διαφημιστική δαπάνη προς το Υπουργείο Οικονομικών, και θα έπρεπε να ανακοινωθούν. Τέλος, ο όρος "εκαθαρίσεις" που χρησιμοποιείται στο δημοσίευμα είναι δείγμα ότι κάτι πρωτόγνωρο συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, πολιτικοί της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν "αδειάσει" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ζητώντας να δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα.
           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη