Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Κλείνουν συμβολικά εστιατόρια και καφέ την Πέμπτη στην Κρήτη

δημοσίευση από: Sintiki News - 6/30/2020 08:56:00 μ.μ.

Σε συμβολικό κλείσιμο των εστιατορίων και των καφέ την Πέμπτη για όλο το 24ωρο προχωρούν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης, αντιδρώντας έτσι στα πρόστιμα και τα «λουκέτα» που επιβλήθηκαν σε ορισμένες επιχειρήσεις. Η συμβολική αυτή κίνηση θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το νομό.


Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι την ώρα που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, να διατηρήσουν το προσωπικό τους και να ορθοποδήσουν, η κυβέρνηση τους ζητά να κάνουν τους αστυνομικούς στα μαγαζιά τους απέναντι στους πελάτες τους, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί, όπως λένε.
Αυτή είναι μια πρώτη κίνηση στην οποία θα προχωρήσουν την Πέμπτη, μία μόλις ημέρα μετά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου

«Ο κλάδος μας καλείται να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας που έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις επιχειρήσεις όλων μας. Δυστυχώς σε αυτή μας την προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα, ένα βασικό μας αίτημα ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας είναι τροπολογία του νόμου που επιβάλλει δύο τετραγωνικά μέτρα για κάθε ένα άτομο. Με αυτό το μέτρο η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας μειώνεται κοντά στο 70% ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδιαφορεί στο εύλογο αίτημά μας, (την ώρα που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ισχύει 1 τετραγωνικό μέτρο για κάθε ένα άτομο) μας ζητάει να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και την ίδια στιγμή δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας με κλιμάκια που ελέγχουν τα καταστήματά μας με το φόβο συνεχώς ότι μπορεί να έχουμε βαριά πρόστιμα έως και κλείσιμο των καταστημάτων.Στο συμβούλιο του συνδέσμου μας αποφασίστηκε όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τις έξι το πρωί και για 24 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή χωρίς εξαιρέσεις. Όσοι δεν συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια θα κατηγορηθούν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ως προς τους συναδέλφους. Μας αφορά όλους άμεσα».
About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.