Προσπάθειες για να μην απενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου Σιδηροκάστρου


Σε ενδιαφέρουσα…κουβέντα πιάσαμε τους δυο Σίντικες συνεργάτες του Υπουργού στην Διαχειριστική Αρχή την περασμένη εβδομάδα.


Όπως πληροφορηθήκαμε η άνοδος του Υπουργού στην Θεσσαλονίκη, που τον συνόδευαν, είχε άρωμα Σιντικής και ένα τεχνικό επιτελείο που τον ακολουθούσε για ένα συγκεκριμένο έργο ώστε να αποφευχθεί ξανά η απένταξη του.

Πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά όπου το έργο βρήκε «εξωτερική» και εξειδικευμένη τεχνική βοήθεια…Αν και πάγια τακτική του Υπουργού είναι να μην ανακοινώνει δημόσια τις ενέργειες του, το θέμα όπως αναφέρθηκε από δημάρχους στην χθεσινή σύσκεψη αφορούσε το Δημοτικό Μέγαρο Σιδηροκάστρου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μεγάρου Σιδηροκάστρου είναι προϋπολογισμού 1.680.000,00 ευρώ (από τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς της παρούσας πρόσκληση του ΕΣΠΑ!).

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο κτίριο αποσκοπούν τόσο στην δομική ενίσχυση της κατασκευής σε θέματα θερμομόνωσης όσο και στην προσπάθεια μείωσης των καταναλώσεων του κτιρίου κατά τη λειτουργία του.

Για το λόγο αυτό οι παρεμβάσεις χωρίζονται σε οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές καθώς και στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ΦΒ συστήματος στο δημοτικό μέγαρο – δημαρχείο Σιντικής ισχύος 28,50 kWp για το virtual net metering (Aυτοπαραγωγή με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό λόγω ότι το κτήριο ηλεκτροδοτείται με περισσότερες από μία παροχές ρεύματος ΔΕΔΔΗΕ)

Το κτίριο του Δημαρχείου Σιντικής ξεκίνησε να κατασκευάζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εκτός από τις Υπηρεσίες του Δήμου φιλοξενούνται και:

1. Το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου

2. Υπηρεσίες του ΝΠΔΔ Πρόνοια και Αγωγή του Δήμου Σιντικής,

3. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ)

4. Το Παράρτημα του ΙΚΑ Σερρών,

5. Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Σιντικής

6. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σιντικής (ΔΕΥΑΣΙ)

7. Το ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου,

8. Το Κέντρο Κοινότητας,

9. Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτιση της ΠΚΜ

10 Το Υποθηκοφυλακείο



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη