Έπιχορηγήσεις «για πάσα νόσο» από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και Μητρόπολη στο payroll


Συνεχίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αποκάλυψη στοιχείων για τις σπατάλες του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2009-2015 από το υλικό που είχε βρεθεί σε «κρύπτη» από διπλό τοίχο, στους χώρους του Κέντρου.


Ανάμεσα στα στοιχεία που εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το Documento, βρίσκονται παραστατικά για επιχορηγήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μητρόπολη Καισιαριανής Βύρωνα και Υμητού. Μάλιστα, φέρεται ότι υπάρχουν αποφάσεις επιχορηγήσεων διαφόρων φορέων με αλλοπρόσαλα παραστατικά ενώ  για άλλες επιχορηγήσεις δεν υπάρχουν καν αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανάμεσα στα στοιχεία που βρέθηκαν υπάρχουν επιχορήγηση 20.000 ευρώ για την έκδοση φυλλαδίων που δεν διανεμήθηκαν ποτέ, αποφάσεις με ελλειπή παραστατικά που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το ποσό, άλλες με δαπάνες προγενέστερες της απόφασης αλλά και κάποιες χωρίς καθόλου παραστατικά.
Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις επιχορήγησης ύψους 70.000 ευρώ, για την οποία προσκομίζονται παραστατικά άσχετα με το σκοπό αλλά και δαπάνη 150.000 ευρώ για τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου για την οποία προσκομίζονται παραστατικά που είχαν εκδοθεί νωρίτερα όσο και χωρίς συνάφεια με το αντικείμενο της επιχορήγησης.



H off shore του Υπουργείου Υγείας

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, απασχολεί για χρόνια τις διωτικές αρχές αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση καθώς λειτούργησε ως offshore του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιώντας σωρεία σπαταλών ή διοχετεύοντας τεράστια ποσά σε ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενο το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου που απολάμβανε, ώστε να μην δημοσιεύει και να μην λογοδοτεί για τις δαπάνες. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από το πόρισμα άλλου ελέγχου o ιδιοκτήτης ενός από τα ανύπαρκτα site, που είχαν χρησιμοποιηθεί ως «βιτρίνα» για τη χρηματοδότηση MME. Το Νοέμβριο του 2018, μάλιστα, εντοπίστηκε η περιβόητη κρύπτη, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα και το υλικό της προωθήθηκε στις διωκτικές αρχές. Εξάλλου, για τις παράνομες προσκλήψεις προγενέστερης περιόδου, έχουν ήδη καταδικαστεί 4 στελέχη.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη