Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020

Θριαμβευτική ανακοίνωση σχολαρχών για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση

δημοσίευση από: Sintiki News - 8/02/2020 12:37:00 π.μ.

Με τίτλο «Ημέρα Ελευθερίας» υποδέχτηκε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.


Οι σχολάρχες χαρακτηρίζουν "ιστορική" την χθεσινή ημέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση, εγκωμιάζουν τόσο την υπουργό Παιδείας όσο και τον Πρωθυπουργό για τις επιλογές της κυβέρνησης και υπόσχονται να ακολουθήσουν καλές πρακτικές με τις οποίες θα "εμποτίσουν" το εκπαιδευτικό σύστημα

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σχολαρχών αναφέρει:

«Η 28/7/2020 είναι μια ιστορική μέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, ο πρώτος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 43 χρόνια και ο πρώτος γνήσια φιλελεύθερος εκπαιδευτικός νόμος της ιστορίας. Είναι ένας νόμος που προάγει την αυτονομία, την λογοδοσία, τη διαφάνεια στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που δείχνει το θάρρος και την αποφασιστικότητα της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρουστεί με νοοτροπίες που καθηλώνουν την ελληνική κοινωνία στο παρελθόν.Η Πολιτεία, για πρώτη φορά αντιμετωπίζει με εμπιστοσύνη τα ιδιωτικά σχολεία. Και τα ιδιωτικά σχολεία θα τιμήσουν αυτή την εμπιστοσύνη με άοκνη προσπάθεια για εκπαιδευτική καινοτομία, για πρωτοπορία, για εμποτισμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με καλές πρακτικές.

Στην προσπάθεια αυτή θα έχουν δίπλα τους ανθρώπους τους, τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι πλέον θα έχουν δυνατότητες για περισσότερες πρωτοβουλίες και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και -πλέον- δίκαιο.

Ευχόμαστε η ημέρα αυτή να είναι ο προπομπός για περισσότερη ελευθερία και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».
About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.