Η Β’ Κατασκηνωτική περίοδος στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (Φώτο)


 Στη μέση της Κατασκηνωτικής Περιόδου των αγοριών ένα από τα μεγάλα παιδιά μας ράγισε σε κάποιο παιχνίδι το χέρι του…



Οι υπεύθυνοι το κατέβασαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας του Σιδηροκάστρου, ήλθαν οι γονείς του αλλά το παράδοξο ήταν ότι μόλις το τακτοποίησαν οι γιατροί, δεν ήθελε να πάει στο σπίτι του αλλά επίμονα ζητούσε να ανέβει στην κατασκήνωση, στην ομάδα του και να ολοκληρώσει την κατασκήνωση.

Ένα δεύτερο μεγάλο αγόρι του Λυκείου που είχε το χέρι του στο γύψο πολύ πριν αρχίσει η κατασκήνωση ζήτησε ο ίδιος του και οι γονείς του, έδωσαν την άδεια να συμμετάσχει και αυτό στην όμορφη κατασκηνωτική περίοδο γεγονός που έγινε δεκτό.

Γιατί τα γράφουμε αυτά και σας τα γνωστοποιούμε; Μα για να καταλάβετε όλοι πόσο όμορφα περνούν τα παιδιά μας σε ένα υγιή χώρο.

Δίχως κινητά και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, δίχως πονηριές και γύρες διαρκώς στους δρόμους, δίχως σπιτικά πείσματα και αντιδικίες με αδέρφια γονείς και φίλους.

Χωρίς τη μάστιγα των ναρκωτικών. Χωρίς τα ξενύχτια και τον ύπνο μέχρι το μεσημέρι.

Και πώς περνούν τα παιδιά στην Κατασκήνωση; Με πρόγραμμα, με πειθαρχία, με επίβλεψη, με αγνότητα ψυχών και διαθέσεων.

Με υγιή ανταγωνισμό με παιχνίδι με διδασκαλία για Χριστό και Ελλάδα, ανιδιοτελή δίχως πλύση εγκεφάλου.

Μέσα σε οκτώ μέρες τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν το σταυρό τους και την προσευχή τους πριν και μετά το φαγητό όταν ξυπνούν και όταν πάνε για ύπνο.

Νηστεία, εξομολόγηση, καλό φαγητό, διασκέδαση παιχνίδι, καλό πείραγμα και όμορφα αστεία.

Μαθαίνουν την έπαρση και την υποστολή της σημαίας τον εθνικό ύμνο. Την καλή συνεργασία και την ανοχή. Υπακοή, υπομονή, συγχώρεση.

Αυτή είναι η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου αγοριών και κοριτσιών που μέσα στη δύσκολη περίοδο του κορωναϊού που ζούμε τα παιδιά μας έμαθαν όλους τους κανόνες υγιεινής και σέβονται το πλούσιο δάσος μας αλλά και τα ζώα που έρχονται από τα γύρω μαντριά για τα ψίχουλα των τραπεζιών μας.

Πού μέσα σε ενάμιση λεπτό στην άσκηση πυροπροστασίας συγκεντρώθηκαν στο καθορισμένο σημείο διαφυγής.

Με τους καλούς Ιερείς που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία στα πολλά νέα στελέχη πρώην ομαδόπουλα που βοηθούν αφιλοκερδώς στους μαγείρους και στις κυρίες της κουζίνας.

Όλα αυτά μας οδήγησαν φέτος παρά τις αρνητικές συνθήκες και τις δυσοίωνες προβλέψεις να λειτουργήσουμε και μάλιστα με πλήθος παιδιών, η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη αλλά και με την κανονική και νόμιμη άδεια που μας χορηγείται ύστερα από πολλούς ελέγχους και προϋποθέσεις από το Δημόσιο.

Πηγή: Romfea.gr






Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη