Γεννηματά κατά Μητσοτάκη: «Μήπως έχει δεσμευτεί για ένα διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία και μας το κρύβει;»

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική διαχείριση των μεγάλων και ανοιχτών μετώπων που αντιμετωπίζει η χώρα έκανε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μήπως ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για ένα διάλογο με την Τουρκία άνευ όρων και μας το κρύβει; Δεν έχει λευκή επιταγή να χειριστεί τα θέματα», είπε αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά.

 

Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού ανέφερε: «Η αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού είναι ολοφάνερη. Έχασαν πολύτιμο χρόνο με την τακτική του “βλέποντας και κάνοντας” και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν». «Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στα λόγια. Η απουσία δικτύου πρωτοβάθμιας με κινητά συνεργεία ρίχνει άλλη μια φορά όλο το βάρος στο ΕΣΥ. Και δυστυχώς δεν έγιναν για τη στήριξή του αυτά που θα έπρεπε. Ούτε για περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έγκαιρα, ούτε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή τουλάχιστον για την εκπαίδευση των ανθρώπων που προσλαμβάνονται», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

 

Επικαλέστηκε εργαζόμενους στο νοσοκομείο, οι οποίοι της είπαν ότι η κυβέρνηση τους φορά ένα σακάκι, ένα κουστούμι που δεν τους ταιριάζει, που δεν χωράνε και υπογράμμισε: «Έστω και τώρα, επιτέλους ας ακούσουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Εμείς, που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε το ΕΣΥ και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό, είμαστε και θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή για τη στήριξή του και την αναγέννησή του. Η ανησυχία εντείνεται και στους πολίτες της χώρας αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό. Το υγειονομικό προσωπικό που κάνει φιλότιμα τεράστια προσπάθεια και σηκώνει πάνω του όλη την ευθύνη. Και, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, αρνείται η κυβέρνηση να εντάξει το υγειονομικό προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά. Έστω και τώρα, δεν αρκεί το χειροκρότημα. Χρειάζονται έμπρακτα μέτρα και λύσεις».

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη