Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Τρέχουν να βρουν ΜΕΘ εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

δημοσίευση από: Sintiki News - 9/16/2020 08:54:00 μ.μ.

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να προσθέσουν κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της Αττικής, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού στην περιφέρεια.


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις προειδοποιήσεις γιατρών, νοσηλευτών και ειδικών ότι οι ΜΕΘ δεν επαρκούν ενώπιον της έξαρσης της πανδημίας και το σύστημα υγείας οδηγείται στα όρια του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, είναι διαθέσιμες 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

Η αύξηση των νοσηλευομένων στην Αττική έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές που σπεύδουν να προσθέσουν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ σε ολόκληρη την επικράτεια, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930. Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα πλην Covid-19 (519 κατειλημμένες, 182 κενές) και 229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19 (223 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, 6 σε στρατιωτικά). Από τις 229 ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%», ανέφερε.
About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.