Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ζάεφ: Ο Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς, μόνο θετικά έκανε από όταν έγινε πρωθυπουργός

δημοσίευση από: Sintiki News - 9/16/2020 06:52:00 μ.μ.

Τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ζάεφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στην 24η συζήτηση του Economist.


Νωρίτερα, ο Ζ. Ζάεφ έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συνυπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησε ήδη σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Μιλώντας στο euronews, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

Πρόσθεσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Κ. Μητσοτάκη «για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν.»

Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας έρχεται και για την προώθηση διμερών συμφωνιών, προκειμένου να συνεχιστεί η διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, ακριβώς στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτός είναι και ο λόγος που συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την οποία απαρτίζουν ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.Δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε στη Βουλή τρία διαφορετικά νομοσχέδια σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιώντας τις συμφωνίες που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιτάχυνση ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΈ, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και την «ελληνική» αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό»

«Αφού ανέβηκε στο κύμα των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού λοιδόρησε όσους την υπέγραψαν, αφού φλόμωσε τους ψηφοφόρους του στα ψέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα εμφανίζεται έτοιμος να κάνει “δουλειές” με τη Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αλλαγή πλεύσης της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και συμπληρώνει: «Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον ρεαλισμό που πραγματικά συμβάλει στη σταθερότητα και ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και περιμένουμε τις επόμενες μέρες τα επιχειρήματα τόσο του ίδιου όσο και όλων των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την κύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία που κατέθεσαν χθες το βράδυ.

Τον ευχαριστούμε που προσχωρεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση, η οποία μας έβγαλε από το διπλωματικό τέλμα δεκαετιών. Τέλος θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι σε κάτι έχει συνέπεια. Επιβεβαιώνει καθημερινά στους Έλληνες πολίτες ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει από τη χώρα.»
About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.