Η ΚΕΔΕ «έκοψε» επιχειρηματία που έφτιαξε μικρότερες μάσκες για τους μαθητές


Ιδιοκτήτης εταιρείας απορρίφθηκε από τον διαγωνισμό για τις μάσκες των μαθητών, παρότι το δείγμα που έστειλε στην ΚΕΔΕ ήταν μικρότερο από αυτό των μασκών που τελικά μοιράστηκε στα σχολεία.


Όπως είπε, ο κ. Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης εταιρείας με μάσκες, οι μάσκες που πρότεινε είναι δυο εκατοστά μικρότερες από αυτές που δόθηκαν στους μαθητές. «Δεν έφτιαξα μάσκες σε σχέση με την οδηγία, έφτιαξα ένα προϊόν που ήδη υπήρχε και είναι λειτουργικό», είπε μιλώντας στο OPEN.

Οι μάσκες του κ. Παπαδόπουλου για παιδιά μέχρι 12 ετών είναι 7x15, που σημαίνει ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του υπουργείου αν και το μέγεθός της είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά. Όπως είπε, «η παραγωγή έγινε γρήγορα και δεν έχουν μέσο όρο για παιδικό νούμερο. Τα παιδικά νούμερα είναι δύσκολα έχουμε μεγάλη ανάπτυξη από τα 12 μέχρι τα 16 έτη».

Ο ίδιος έστειλε το δείγμα στην ΚΕΔΕ και «αναρτήθηκε στη Διαύγεια και στη σελίδα της ΚΕΔΕ πως οι μάσκες απορρίπτονται λόγω προδιαγραφών. Είναι λειτουργικές και συμμετείχα επειδή θεώρησα πως δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες, δίνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής σε πολύ φθηνή τιμή».

Όπως υποστήριξε, σε ένα παιδί άνω των 12 ετών που είναι πολύ αδύνατο του κάνει η παιδική μάσκα. Σε περίπτωση που είναι παχουλό θα υπάρχει κενό στην ενηλίκων και η μάσκα που του κάνει έχει ενδιάμεσο μέγεθος ανάμεσα στην παιδική και την ενηλίκων.



«Η μάσκα έχει μετρηθεί και έχει αναπτυχθεί από εμάς για να καλύπτει το 70% με 80% του πληθυσμού, σε δύο νούμερα, παιδικό και ενηλίκων. Το δικό μου προϊόν, μπήκα σε διαδικασία να είναι λειτουργικό. Ήδη δούλευε στα φαρμακεία, είναι πετυχημένο, έχει πιστοποιητικά πλέον», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη