Ο Προμαχώνας στέλνει μήνυμα ειρήνης- Η τοιχογραφία που προκαλεί συγκίνηση (Βίντεο)

Σε μία κίνηση «γεμάτη» συμβολισμούς, προχώρησαν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Προμαχώνα, του Δήμου Σιντικής.

 

Τις ημέρες εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επέλεξαν να στείλουν ένα «ηχηρό» μήνυμα ειρήνης.

 

Σ’ αυτό το χωριό, των 100 κατοίκων, εκείνες τις ημέρες επικρατούσε, κυριολεκτικά, μία «κόλαση» πυρός, καθώς για να μπορέσει ο Χίτλερ να περάσει στην Ελλάδα μετέφερε εκεί τα πλέον επίλεκτα σώματα του στρατού του, τεθωρακισμένες μεραρχίες, το πυροβολικό, τα στούκας και βομβάρδιζαν επί τρεις μέρες ανηλεώς.

 

Η μάχη των οχυρών έμεινε στην ιστορία και χαρακτηριστική ήταν η ηρωική του Ταγματάρχη και Διοικητή του οχυρού Ρούπελ Γεώργιου Δουράτσου στους Γερμανούς πως «τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται».

 

Μία ιστορική φράση που αναγράφεται και στην τοιχογραφία, στην οποία αποτυπώνονται επίσης, τα οχυρά, αλλά και δύο παλάμες και περιστέρια, που είναι το σύμβολο της ειρήνης.

 

«Εμείς τι θέλουμε να δείξουμε με αυτή την παράσταση. Η χώρα μας δεν πολέμησε ποτέ κατακτητικά, αλλά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της πατρίδας, για να ζουν οι Έλληνες ειρηνικά. Αυτό συμβολίζει αυτή η παράσταση,» δήλωσε στο Infonews24 ο Πρόεδρος του Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδας, ο οποίος πρόσθεσε:

«Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε, τις πρωτοφανείς πραγματικά, με τον κορονοϊό, τα Ελληνοτουρκικά, τα οικονομικά προβλήματα, οι κάτοικοι του Προμαχώνα, ενός χωριού 100 κατοίκων, δεν το βάζουν κάτω και δημιουργούν όμορφα πράγματα, για να παίρνουμε κουράγιο όλοι και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε».

 


 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη