Σιντική: “Κόντρα” αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής για τις διά ζώσης συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων

Στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, παράρτημα Σερρών βρέθηκαν, το πρωί της Παρασκευής οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής. Πρόκειται για τους επικεφαλής των παρατάξεων Δημοτική Συνεργασία Πολιτών, (Ζήσης Λούγγος), Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική (Όλγα Φυταγκουρίδου), Ενωμένη Σιντική (Ιωσήφ Παναγιωτίδης)

και Λαϊκής Συσπείρωση (Μαρία Ιωαννίδου).

“Σύσσωμη η αντιπολίτευση πέρασε την πόρτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι λόγοι που προσφύγαμε ήταν πάρα πολλοί. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο μη περεταίρω. Υπάρχουν παρά πολλά προβλήματα και μεγάλη δυσλειτουργία στον δήμο Σιντικής και θα έπρεπε να ενημερωθεί η προϊσταμένη αρχή” ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα, η επικεφαλής της παράταξης Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική Όλγα Φυταγκουρίδου.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν σύμφωνα με την κυρία Φυταγκουρίδου ήταν η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου καθώς δεν γίνονται συνεδριάσεις με τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνουν. “Το ανώτατο όργανο του δήμου λειτουργεί μ έναν τρόπο φαύλο εντελώς και δεν τιμά κανέναν” υποστήριξε η επικεφαλής της παράταξης.

Για το θέμα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στις 30 Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης με έγγραφό τους προς τον πρόεδρο Γεώργιο Τσίντσιο ζήτησαν τα δημοτικά συμβούλια να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία κι όχι με τηλεδιασκέψεις.  Η κυρία Φυταγκουρίδου ανέφερε ότι στον δήμο Σιντικής υπάρχει αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνοντας βέβαια και όλα τα μέτρα προστασίας λέγοντας ότι αυτή η αίθουσα είναι, το θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο Πετρίτσι.

Δομουχτσίδης: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αίθουσα-Ασχολούνται με χαζομάρες

 

Στην ίδια πάντα εκπομπή, ο δήμαρχος Σιντικής σε ότι αφορά το θέμα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει

τις συνεδριάσεις δια ζώσης. “Ο συγκεκριμένος χώρος που αναφέρει η αντιπολίτευση είναι το θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση”. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κύριος Δομουχτσίδης χαρακτήρισε τους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς αστέρες και συνέχισε: “Το μόνο που έμεινε είναι το δημοτικό συμβούλιο να το καταντήσουμε να το πάμε σε θέατρο. Στόχος τους είναι να βγαίνουν σε μια εκπομπή.  Ασχολούνται με χαζομάρες και δεν ασχολούνται με σοβαρά θέματα” κατέληξε ο κύριος Δομουχτσίδης.

Πηγή: Ψίθυροι της Σιντικής

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη