Ι.Μ. Σιδηροκάστρου: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Μακαριστό κυρού Ιωάννου-Χειροτονία διακόνου (Φώτο)

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων και θεοφόρων Πατέρων της Ζ Οικουμενικής Συνόδου.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του κ. Γεωργίου Τουσκούδη, ο οποίος αποβραδίς εκάρη μοναχός κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και έλαβε το όνομα Εφραίμ.

 

Στο μυστήριο της χειροτονίας παρέστη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωάννης Καλαϊτζής, ο πνευματικός καθοδηγητής της αδελφότητας π. Βαρνάβας Κοτσάνογλου και Ιερείς και Διάκονοι, που ήρθαν για να τιμήσουν το νέο κληρικό και να προσευχηθούν για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του.

 

Ο νεοχειροτονηθείς, εκφράζοντας τις πλέον θερμές ευχαριστίες του αλλά και την υιική αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους Πατέρες, κατέθεσε με απλότητα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, εξαίροντας τη χαρά που αισθάνεται για το γεγονός της χειροτονίας του, και μάλιστα σε ώριμη ηλικία και μετά από πολλή σκέψη και προσευχή, καθώς διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του.

 

Ο Σεβασμιώτατος, απ’ την πλευρά του, εξέφρασσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου κληρικού στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως, για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και να καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

 

Ο κ.κ. Μακάριος προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να υπομένει τις τυχόν θλίψεις και δοκιμασίες που θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία με υπομονή, με καρτερία, με ταπείνωση, με γνώμονα πάντοτε, όχι το προσωπικό όφελος, αλλά τη σωτηρία των ανθρώπων, και του ευχήθηκε να ζήσει χρόνια πολλά στερεωμένος και ευλογημένος.

 

Ευχαρίστησε δε και τις Μοναχές και ιδιαιτέρως την Γερόντισσα Ευφημία για την όλη προετοιμασία της Ιεράς Μονής με την ευκαιρία της Χειροτονίας και του Μνημοσύνου, αλλά και για το ανύστακτο ενδιαφέρον της για την πνευματική προκοπή της αδελφότητος.

 

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του, Μακαριστού Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κυρού Ιωάννου, με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από την κοίμηση του.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη