Το θέμα της προσβασιμότητας στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ, νέων τεχνολογιών θέτει ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ, νέων τεχνολογιών κ.α., της πόλης των Σερρών. Όπως είναι γνωστό η αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα δεν είναι δυνατή στα συγκεκριμένα καταστήματα.

 

Στη συνάντηση εκφράστηκε η συμφωνία όλων των ιδιοκτητών στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τα καταστήματα τους, όπως κάθε πελάτης. Μάλιστα υπήρξε δέσμευση για την υλοποίηση άμεσων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

 

«Ωστόσο χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ολοκληρωτική και ουσιαστική επίλυση του ζητήματος, όπως κάποιοι από τους καταστηματάρχες φαίνεται να έχουν επεξεργαστεί. Η τοποθέτηση προσθαφαιρούμενης ράμπας είναι ένα μέτρο που μόνο προσωρινά μπορεί να λειτουργήσει, καθώς δε διασφαλίζει την αξιοπρεπή και ίσως την ασφαλή πρόσβαση μας στα καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις του Συλλόγου μας θα συνεχιστούν μέχρι την επίλυση του προβλήματος και περιμένουμε η Π.Ε. Σερρών, ο δήμος Σερρών και συνολικά η Σερραϊκή κοινωνία να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη