Την λήψη μέτρων προστασίας απο την πανδημία ζητά η Επιτροπή Αγώνα ΔΙΠΑΕ Σερρών

Η είδηση ότι διαγνώστηκε ένας συνάδελφος  μας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών θετικός στον νέο κορωνοϊό  Covid – 19   ανησυχεί και προβληματίζει την φοιτητική κοινότητα.

Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι τα αιτήματα των φοιτητών  για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας αλλά και όλου του προσωπικού είναι απαραίτητα.

Μάθαμε από τους συναδέλφους μας που είναι σε καραντίνα ότι μετά από μια βδομάδα από τον εντοπισμό του κρούσματος δεν έχει γίνει ιχνηλάτηση  των επαφών 34 φοιτητών και των 2 καθηγητών ενώ η πραγματοποίηση του τέστ  αφήνεται πραγματικά στην  «ατομική  ευθύνη» του κάθε φοιτητή και καθηγητή.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που κερδίσαμε και δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και μέτρα ώστε να ανοίξει με ασφάλεια το Πανεπιστήμιο. 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών όπως είδαμε την περίοδο «ανοίγματος» του τουρισμού που έκανε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μην χάσουν δισεκατομμύρια οι μεγάλοι ξενοδόχοι , εφοπλιστές και οι ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών.  Όλη αυτή η κατάσταση βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας αλλά και επί της ουσίας βάζει εμπόδια ακόμα στο δικαίωμά μας στην μόρφωση και στις σπουδές.

Καλούμε άμεσα την  κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στη νεολαία και να  πάρει την κρατική ευθύνη εξασφαλίζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Διεκδικούμε :

        Τώρα δωρεάν τεστ covid-19 για τους 34 φοιτητές και τους δυο καθηγητές του τμήματος μηχανολογίας αλλά και για όποιον χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

        Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να δίνονται δωρεάν σε όλους τα ατομικά μέσα προστασίας( μάσκες, αντισηπτικά).

        Πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

        Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας τουλάχιστον 10 ατόμων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

        Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στο ΕΣΥ.

        Ανάπτυξη και Στελέχωση των ΜΕΘ.

        Να δοθεί άμεσα έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου προκειμένου να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα  μέτρα και να καλυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΠΑΕ ΣΕΡΡΩΝ

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη