Λ. Αβραμάκης: «Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Σερρών»

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Σερρών και την αντικατάσταση των παλαιών ασθενοφόρων με νέα οχήματα ζητά ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης.

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας και συνυπογράφουν 19 βουλευτές του κόμματός του, ο Σερραίος βουλευτής αναφέρει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ σε περίοδο πανδημίας, όταν με μόλις έξι ασθενοφόρα παλιάς τεχνολογίας καλείται διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα εντός και εκτός των ορίων της Π.Ε. Σερρών.

 

«Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για τα ασθενοφόρα επιβάλλουν την απολύμανση των οχημάτων και του εξοπλισμού τους μετά από κάθε διακομιδή ασθενή και τον αερισμό του οχήματος τουλάχιστον για μια ώρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για κάθε διακομιδή εκτός του Νομού Σερρών τα ασθενοφόρα δεσμεύονται για τουλάχιστον 4 ώρες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διακομιδές ασθενών έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, η όποια καθυστέρηση στη διακομιδή ασθενών προκύψει μπορεί να είναι μοιραία», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ο κ. Αβραμάκης.

Θάλεια Καμπουρίδου

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη