Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποίηση Λινού για τους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ: «Διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να μολυνθούν»

δημοσίευση από: Sintiki News - 11/21/2020 10:41:00 μ.μ.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, στις οικογένειές μας, δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο OPEN.

 

"Επιπλέον, στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία όπως τη βλέπαμε, ακόμη και εκεί που είναι δυνατόν. Επίσης τα περισσότερα κτίρια γραφείων δεν έχουν τη δυνατότητα αερισμού, δηλαδή δεν μπορούμε να ανοίξουμε παράθυρα και αυτό σημαίνει ότι γίνεται συρροή ιών μέσα στον χώρο που αναπνέουμε", ανέφερε.

 

Σύμφωνα με την κ. Λινού είναι καθοριστικό να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα, καθώς τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται αυτή τη στιγμή σε κλειστούς χώρους.


"Το πότε θα ανοίξουμε αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύον. Αυτή τη στιγμή πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει εργαζόμενους και εργοδότες για να λύσουμε το υγειονομικό πρώτα. Και πρέπει να βρούμε κι άλλα μέτρα" ανέφερε.

 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναφέρθηκε και σε μελέτες στην Αγγλία σχετικά με τα σούπερ μάρκετ. "Χθες υπήρξαν μελέτες ότι την περίοδο του lockdown αυξάνονται τα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ. Επίσης τον Οκτώβριο είχε δημοσιευτεί έρευνα από το Harvard που έδειχνε ότι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο. Δηλαδή 20% των εργαζομένων ήταν θετικοί στη Βοστώνη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο προμηθευόμαστε τα απαραίτητα" σημείωσε η κ. Λινού, λέγοντας ότι πρέπει να γίνονται δωρεάν τα τεστ και τα ψώνια να τα κάνουμε με διανομείς.

 

 

 

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι "πιθανόν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα δημοτικά, αλλά όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια".

 

Στο ερώτημα πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση απάντησε: "Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out".

 

 

 

 

About Sintiki News

Techism is an online Publication that complies Bizarre, Odd, Strange, Out of box facts about the stuff going around in the world which you may find hard to believe and understand. The Main Purpose of this site is to bring reality with a taste of entertainment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Sintiki News™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.