«Μετωπική σύγκρουση» 140 Σερραίων εμπόρων με τον Εμπορικό Σύλλογο

Το πρόγραμμα «Διέξοδος» αποτέλεσε «casus belli» (αφορμή πολέμου), στις τάξεις των Σερραίων εμπόρων και επιχειρηματιών.

Ευθύς εξ αρχής 113 έμποροι, με ανακοινώσεις τους, φάνηκαν να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, ενώ στις 5 Ιανουαρίου κατέθεσαν σχετικό έγγραφο που περιγράφει επακριβώς τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν τεθεί λόγω των αλλεπάλληλων ‘lockdown’, με συνέπεια το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων ξανά.

 

Σήμερα επανέρχονται- και ενώ οι 113 έγιναν 140- και βάζουν ευθέως στο «κάδρο» την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα και τον Αντιπρόεδρο Άγγελο Καπετάνη.

 

Οι 140 έμποροι είχαν τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Στη σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν, μάλιστα, τα εξής:

«Εμείς που ξεκινήσαμε από 113 και γίναμε 140 πολύ γρήγορα (σε συνθήκες lockdown μάλιστα!)…συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Ξεκινήσαμε τον αγώνα μας με συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Μιλήσαμε μαζί του σε τηλεδιάσκεψη μία ώρα και ένα τέταρτο. Η απάντηση από τον περιφερειάρχη ήταν ότι η περιφέρεια ΔΕΝ έχει χρήματα για μας.

Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το δίκαιο αίτημά μας σε συνάντηση που έχει με τον πρωθυπουργό.

Το επόμενο μας βήμα είναι συνάντηση με τους υπουργούς και βουλευτές του Νομού Σερρών.

Σε αυτή την προσπάθειά μας εμπόδιο στέκονται η πρόεδρος του Εμπορικού μας Συλλόγου, κα. Κ. Μηλίγκα και ο κος. Α. Καπετάνης, που αρνούνται να πρωτοκολλήσουν το αίτημά μας και να το προωθήσουν στα Πρωτοβάθμια θεσμικά όργανα και στους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα. Αντί αυτού ανακοινώνουν δελτίο τύπου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους… Παρόλα αυτά εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… Θα σας κρατάμε ενήμερους».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη