Σέρρες : Ανάρπαστα τα σχολικά γεύματα

Αυξήθηκαν τα σχολικά γεύματα καθώς αυξήθηκε και η ζήτηση τους από τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Καραβασίλη, το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την συμμετοχή οκτώ σχολείων στον δήμο Σερρών και την διάθεση 740 γευμάτων. Σήμερα ο αριθμός των σχολείων αυξήθηκε σε 10 και τα γεύματα που δίνονται  καθημερινά στους μαθητές ξεπέρασαν τα 800.

Η πολύ καλή ποιότητα των γευμάτων, ο τρόπος συσκευασίας τους ( ζεστά με την σαλάτα ξεχωριστά) εχουν αύξηση της ζήτησης τους από τους μαθητές, οι οποίοι τα παραλαμβάνουν τις μεσημεριανές ωρες λίγο πριν σχολάσουν και εχουν την δυνατότητα να τα καταναλώσουν  στο σχολείο ή να τα πάρουν μαζί τους για το σπίτι τους, οπου σε πολλές περιπτώσεις τα καταναλώνουν  οι γονείς τους. 

Όπως είπε ο κ. Καραβασίλης πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά και από ότι φαίνεται δεν καλύπτει μόνο την ανάγκη του μαθητή , αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Το ενδιαφέρον είναι πλέον μεγάλο και τον Ιούνιο οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς θα καταβληθεί προσπάθεια ένταξης και σχολείων από την Περιφέρεια, όπως από τους δήμους Σιντικής και Ηράκλειας που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη