Σύσσωμη η αντιπολίτευση ενάντια στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ: «Εμπόριο ελπίδας» και «ρουσφέτια»

Σε φορτισμένο κλίμα και παρά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

 Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για πελατειακή λογική του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας παράλληλα τις κυβερνητικές επιλογές σε όλα τα επίπεδα.

 

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ολγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε καιρό πανδημίας και ανεργίας, αντί να στηρίζει τον δημόσιο τομέα και ειδικά τον υγειονομικό με προσλήψεις, κάνει «εμπόριο ελπίδας» κλείνοντας το μάτι στην εκλογική της πελατεία με διορισμούς λίγων και εκλεκτών.

«Ως γνωστόν τα “γαλάζια” κομματικά ένσημα προηγούνται ακόμη κι αν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές…» σημείωσε.

 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκαθάρισε στην ομιλία της τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της είναι αντίθετο στην αλλαγή του ΑΣΕΠ. «Καταψηφίζουμε γιατί εξυπηρετεί τους ρουσφετολογικούς στόχους τής Μαξίμου Α.Ε.» είπε, υποστηρίζοντας πως οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών ανοίγουν κερκόπορτες και εξυπηρετούν ρουσφετολογικές προσλήψεις, τακτοποιήσεις «ημετέρων» και την ενίσχυση του επιτελικού κράτους.

 

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλαιοκομματικές πρακτικές, τονίζοντας μάλιστα πως εμφανίζεται συνεπής μόνο «στη βαθιά συντηρητική λογική της Δεξιάς που βασίζεται στην πελατειοκρατία», ενώ υπογράμμισε πως η πατρότητα του ΑΣΕΠ ανήκει στην παράταξή της, υπενθυμίζοντας πως η Ν.Δ. είχε καταψηφίσει και υπονομεύσει τον νόμο Πεπονή.

 

Από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης διερωτήθηκε πώς για την κυβέρνηση το μόνο θέμα είναι ο τρόπος των προσλήψεων, την ίδια στιγμή που ο τομέας της δημόσιας υγείας στενάζει από την έλλειψη προσωπικού, ενώ και ο Γ. Δελής δήλωσε πως «χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος να διαφημίζεις το νέο σύστημα και να μην κάνεις ούτε μία νέα αναγκαία πρόσληψη».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Αγγ. Αδαμοπούλου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ξεκάθαρο εμπαιγμό για χιλιάδες πολίτες που δεν ανήκουν στη “γαλάζια” παράταξη».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη