Επεισόδιο στα Ίμια: Η ανακοίνωση του λιμενικού και τι λέει η Τουρκία

Την επίσημη θέση της ελληνικής πλευράς για το περιστατικό της σύγκρουσης μεταξύ σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής και δύο σκαφών του Λιμενικού που σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων, εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

 

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε και η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

 

Τι λέει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα

 

 

«Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Τι λέει η τουρκική πλευρά

 

Η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής» και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που απομάκρυναν τα δύο αυτά στοιχεία».

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

 

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Στις 6 Ιανουαρίου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak) σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δυο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής.

 

Με ελιγμούς παρεμπόδισης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατα μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση.

Κατά την διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.

 

Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής παραμένει στα καθήκοντά της για την διασφάλιση της τάξης και την ασφάλειας των θαλασσών μας».

 

 

 

           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη