Λοβέρδος: «Υπαρξιακός αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ» - Τι είπε για τη διεκδίκηση της προεδρίας

Τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα στο κόμμα «έδειξε» ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τον απομακρύνει από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι στη συνάντηση με την κα Γεννηματά «το κλίμα ήταν κανονικό», ενώ για το «ειδικό θέμα» της απομάκρυνσής του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου επανέλαβε ότι «ήταν αποκλειστικά δική της επιλογή και απόφαση». «Την ευχαρίστησα για τα 5,5 χρόνια που είχα την ευκαιρία να εκφράζω το ΠΑΣΟΚ στην Βουλή και έβαλα τελεία. Δεν έκανα καμία περαιτέρω δήλωση και δεν επιθυμώ και να κάνω. Δεν θα ανοίξουμε συζήτηση ποιος θα έχει ή δεν θα έχει μία θέση στην ΚΟ ή το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛΛ». Χαρακτήρισε παράλληλα «ανοησίες» τα περί εκνευρισμού από την πλευρά του, κάνοντας λόγο για μία «χαμογελαστή συνάντηση» που «δεν πρέπει να κράτησε πάνω από ένα λεπτό». «Τι είπε η ίδια ας το πει η ίδια ή συνεργάτης της. Εγώ είπα "αν η επιλογή σου πιστεύεις ότι σου κάνει καλό και κάνει καλό και στο κόμμα, μια χαρά, προχωράμε"», όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν ανέμενε «κινήσεις της προέδρου» σε σχέση με τον ίδιο.

 

Και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε η πανδημία, πολλές εξελίξεις θα είχαν υπάρξει στα κόμματα. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνέδρια όπως αυτό που ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η δική μας Συνδιάσκεψη που αναβάλαμε στο πρώτο lockdown. Η πορεία προς την διαδικασία επιβεβαίωσης ή αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ το 2021. Δεν μας επιτρέπει η πανδημία να βάλουμε στο δημόσιο διάλογο τέτοια θέματα, αλλά στο εσωτερικό των κομμάτων δεν παύει να υπάρχει τέτοια συζήτηση, τέτοιες διεργασίες, ακόμα και σε καιρό πολέμου ... όταν η μάστιγα κάνει τον κύκλο της αυτά τα θέματα θα ανοίξουν», καθώς για τα θέματα ηγεσίας του κόμματος υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. «Το 2019 στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η ημερομηνία, το 2021, ακούστηκε, από τα πιο επίσημα χείλη».

 

 

Στη συνέχεια είπε πως θέλει να δει την παράταξή του να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις της. Τόνισε πως θέλει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει τόσο που να μιλά πλέον για μέτωπα, ενώ χαρακτήρισε την ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ.

 

Σε όσους επισημαίνουν ότι βρίσκεται πιο κοντά στη ΝΔ, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι έχει μια πορεία από την άσκηση εξουσίας, που καθιστούν χωρίς νόημα αυτές τις διαρροές. Στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» απάντησε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι ο φορέας των μηνυμάτων της μεταπολίτευσης αλλά και του μηνύματος προς το μέλλον, είναι το ΠΑΣΟΚ.  

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη