Κατσαντώνειο Δημοτικό Στάδιο: Ένα γήπεδο με δυνατότητες, καταδικασμένο από τη Δημοτική Αρχή


Η εικόνα που παρουσιάζει ο μοναδικός εξωτερικός αθλητικός χώρος του Σιδηροκάστρου είναι θλιβερή. Το δημοτικό στάδιο, νυν Κατσαντώνειο, είναι παραμελημμένο και μη λειτουργικό. Καταστρέφεται μέρα με τη μέρα καθώς είναι αφημένο στην τύχη του. Εκτός από τον καθαρισμό υπάρχουν χρόνια και σοβαρά ζητήματα που δεν αφήνει το στάδιο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει, στην έδρα του Δήμου Σιντικής.

Αν και πριν από λίγες μέρες καθαρίστηκε το Δημοτικό Στάδιο Σιδηροκάστρου μετά από πολύ καιρό αδιαφορίας και πολλών διαμαρτυριών από τους επισκέπτες του.

Το πρόβλημα φαίνεται ότι επιλύθηκε προς το παρόν και είναι πάλι επισκέψιμο χωρίς να φοβάται κανείς την οργιώδη βλάστηση.

Μια πιο προσεκτική ματιά όμως δείχνει τι μπορεί να προσφέρει το Κατσαντώνειο και τι δίνει στους πολίτες του:

Υπάρχουν δύο γήπεδα βόλεΐ, ένα γήπεδο μπάσκετ, τα οποία είναι μη λειτουργικά λόγω έλλειψης τάπητα ασφαλείας. Έλλειψη φιλέ στα γήπεδα βόλλεϋ αλλά και στα καλάθια του γηπέδου μπάσκετ.

Ο στίβος είναι ολοσχερώς κατεστραμμένος γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, όπως και η βαλβίδα ρίψεων σφαίρας. Πολλές φορές υπήρξε αναφορά στους «Ψιθύρους» για την ανάγκη δημιουργίας ταρτάν. Αυτό θα ήταν πραγματικά αναπτυξιακό έργο γιατί το Κατσαντώνειο θα ήταν το μοναδικό στην περιοχή του γήπεδο στο οποίο θα μπορούσαν να γίνουν αθλητικοί αγώνες στίβου όπως στο παρελθόν. Ούτε καν στοιχειώδεις διαγραμμίσεις δεν υπάρχουν! Δεν τολμώ να ξεστομίσω τα μπινελίκια που θα έριχνε ο αείμνηστος Γιαννάκος στους δημοτικούς μας άρχοντες αν έβλεπε τα χάλια του γηπέδου.

Το σύστημα ποτίσματος έχει πρόβλημα και μονίμως εδώ και χρόνια τρέχουν τα νερά άσκοπα, τα οποία λιμνάζουν και τους θερινούς μήνες δημιουργούν εστία κουνουπιών και μολύνσεων.

Τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο, τα γνωστά τριβόλια, με αποτέλεσμα να σκάνε οι μπάλες.

Στον περίβολο του γηπέδου έχουν φυτρώσει μέχρι και δέντρα και δένδρα εκτός γηπέδου έχουν μπει μέσα στο γήπεδο.

Τα αποδυτήρια χρήζουν άμεσης συντήρησης γιατί σε λίγο θα πέφτουν τοίχοι.

Ο φροντιστής του γηπέδου συνταξιοδοτήθηκε και θα πρέπει να αντικατασταθεί. Μέχρι στιγμής καμία ενέργεια δεν έγινε.

Η Δημοτική Αρχή είναι κυριολεκτικά αδιάφορη. Ασφαλώς η διαδικασία μιας σοβαρής ανακατασκευής διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια για να μπορέσει να γίνει λειτουργικό το γήπεδο. Όμως για να γίνει θα πρέπει να υπάρχει όραμα, οργάνωση, θέληση, επιμονή, αναζήτηση πόρων. Πράγματα, δηλαδή, για τα οποία εκλέγεται μία δημοτική αρχή.

Τα τελευταία 10 χρόνια το μόνο μεγάλο έργο που σκέφτηκε και υλοποίησε η δημοτική αρχή στο γήπεδο ήταν η αλλαγή της πινακίδας σε Κατσαντώνειο!

Προφανώς, ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στα άλλα τοπικά διαμερίσματα. Μια σοβαρή δημοτική αρχή θα έπρεπε να συζητήσει τα προβλήματα με τα τοπικά, να τα αξιολογήσει και να προχωρήσει σε λύσεις.

Ποια είναι, άραγε, η άποψη των γυμναστών, των παραγόντων, των αθλητών, των παλαιμάχων του Εθνικού, των δημοτικών συμβούλων για την κατάσταση αυτή;

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Αυτόν τον πολιτισμό έχουμε, αυτόν δίνουμε.

 

Ιορδάνης Κιομουρτζίδης

Τοπικός Σύμβουλος Σιδηροκάστρου

 

 












Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη