Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης ο δήμος Ανατολικής Σάμου μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής Χρυσοχοϊδη που ανακοινώνει ότι θα λειτουργούν κλειστές και ανοικτές δομές στα νησιά.
Ειδικότερα η δημοτική Αρχή του νησιού επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι «μετά τη χθεσινή ανακοίνωση και αποκάλυψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει μία δομή σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά που θα λειτουργεί παράλληλα με τα υπάρχοντα Κέντρα Υποδοχής, τη μηδενική αποσυμφόρηση του νησιού, την καθημερινή επιβάρυνσή του με νέες ροές, αλλά και την απουσία της Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και της κεντρικής κυβέρνησης, που έχει ως αποτέλεσμα την καθημερινή λεηλασία των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών του δήμου Ανατολικής Σάμου, την κατασκευή παράνομων κατοικιών πέριξ του ΚΥΤ, την καθημερινή αποψίλωση των δασών, τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την καταστροφή της ζωής των δημοτών, αποφασίσαμε να προσφύγουμε στην αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.
Σύσσωμη η δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων και οι αντιδήμαρχοι, σήμερα θα βρίσκονται έξω από το γραφείο της εισαγγελέως Σάμου προκειμένου να συναντηθούν μαζί της και δεν προτίθενται να αποχωρήσουν, έως ότου εφαρμοστούν τα νόμιμα».
Tags
Eλλάδα
