Αν δεν υπάρχει κρεμασμένος, τότε μιλάς για σχοινί


Του Σ. Κούλογλου

 «Μήπως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή την συζήτηση για τους σκανδαλώδεις διορισμούς της κυβέρνησης στα νοσοκομεία.
Ότι  δηλαδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει παρόμοιους διορισμούς και δεν είχε δικαίωμα να ασκεί κριτική. Σκέφθηκα λοιπόν να ανατρέξω στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα βιογραφικά των διοικητών που τοποθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και να τα συγκρίνω με τα αντίστοιχα της ΝΔ.

Ως προς τη διαδικασία επιλογής: αντίθετα με την τετράμηνη fast track διαδικασία της σημερινής κυβέρνησης, η προηγούμενη διόρισε τους νέους διοικητές τον Ιούνιο του 2016, σχεδόν 16 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί μια εξάμηνη διαδικασία διπλής αξιολόγησης με αποτίμηση του έργου των απερχόμενων διοικητών και επιλογή από ανεξάρτητη επιτροπή με στελέχη (όπως ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ) που είχαν οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από τους επιλεγέντες Διοικητές, το 58% διέθετε μεταπτυχιακό και το 18% διδακτορικό τίτλο σπουδών, πάνω από 60% υπηρετούσε ήδη στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ η πλειονότητα είχε εξειδίκευση στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας.  Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να επιλεγούν πρόσωπα με αδιαμφισβήτητο επαγγελματικό και επιστημονικό κύρος, εμπειρία και γνώσεις, ελάχιστοι από τους οποίους είχαν πολιτική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείτε στον πίνακα να διαβάσετε το βιογραφικό τους.

Είχαν διατηρηθεί -γεγονός πρωτόγνωρο- στη θέση τους 15 Διοικητές που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς από τη διαδικασία κρίθηκε ότι είχαν τα εχέγγυα για αποτελεσματική διοίκηση. Η Νέα Δημοκρατία «καθάρισε» στις πρόσφατες επιλογές της τους 14 από τους 15, παρόλο που ανήκουν στον πολιτικό της χώρο και απολαμβάνουν κοινής αποδοχής, προφανώς επειδή «συνεργάστηκαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Mετά την κατακραυγή για τις επιλογές Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα, προσπαθούν σε δεύτερο χρόνο να παίξουν το παιχνίδι του συμψηφισμού. Να όμως ποια είναι η φαυλότητα και ποια η ωμή αλήθεια:

ΓΝΑ ΚΑΤ
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
Εκπρόσωπος ΝΟΔΕ για ιατρικά θέματα
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Νικόλαος Κοντοδημόπουλος
Μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων
Διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη Διοίκηση και στην Οικονομία της Υγείας με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και στον τομέα ιατρικών, ηλεκτρονικών και φυσικής. Πτυχιούχος μηχανικός Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει οργανική θέση στο ΕΚΑβ Αθηνών ενώ έχει εργαστεί στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), στην 1η ΥΠΕ ως σύμβουλος διοίκησης και οργάνωσης υπηρεσιών υγείας, στο γραφείο διοικητή του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ως ερευνητικός συνεργάτης σε εθνικά και διεθνή προγράμματα καθώς και ως μηχανικός βιοϊτρι κής τεχνολογίας στο Hospitalia International GmbH.

ΓΝΑ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ»-ΓΝΠ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Κοινός Διοικητής
ΝΔ 2019
ΔΑΛΑΪΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
 Είχε περάσει από την Πολιτική Ανοιξη ενώ το 2015 είχε βρεθεί στο στόχαστρο από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για παράτυπη νοσηλεία του που επιβάρυνε τον δημόσιο προϋπολογισμό
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Εμμανουήλ Κουτάλας
Βιολόγος
Πτυχιούχος του τμήματος βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Master in Business Administrator, Executive MBA-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών («Μελέτη της αγοράς των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην Ελλάδα»). Έχει διατελέσει , μεταξύ άλλων, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης του Ομίλου «Βιοϊατρική» και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Medisyn.

ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΣΟΥΡΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΏΡΟΣ
 Συνεργάτης του Β. Κικίλια
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μαρία Χαρίτου
Φυσικός
Πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στην ιατρική φυσική και στη βιοϊατρική και Διευθύντρια Ερευνών- επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Εφαρμογών Υπολογιστικής Ευφυΐας στην Ιατρική του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών.

ΓΝ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
 Υποψήφιος με τον Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Πασχάλης Καριώτης
Μηχανολόγος Μηχανικός
Πασχάλης Καριώτης: Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές Βιοϊατρικού Μηχανικού στην Ελβετία (ΝΤΒ Buchs, St Gallen). Έχει διατελέσει Senior Helth Consultant της εταιρείας MSBME, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing στην Draeger Hellas και γενικός διευθυντής της WINMED "

ΓΑΝΑ «Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ψηφοδέλτιο της Συνέλευσης Αντιπροσώπων του ΟΕΕ - ΔΗΚΙΟ
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Ευανθία Γεωργιάδη
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Έχει πτυχίο από το τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας και δεύτερο πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο Λογιστήριο Προμηθευτών / Υποδιεύθυνση Οικονομικού του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» και σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως το Ογκολογικά Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας » και το Γ.Ν. Αθηνών «Λαϊκό»

ΓΝΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔ 2019ΡΑ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Υποψήφια βουλευτής Λακωνίας
 ΣΥΡΙΖΑ 2016
Ευαγγελία Παππά
Πολιτική Επιστήμων
Απόφοιτη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με μεταπτυχιακό (M.Sc.) Διοικητικών Διευθυντών Νοσοκομείων από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και (M.Sc.) με ειδίκευση Κράτος και Δημόσια Πολιτική από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΑΝΤΏΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Νίκα στην Πελοπόννησο
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Γεώργιος-Φίλιππος Ταραντίλης
Οικονομολόγος
Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.).

ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΙΓΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
 Υποψήφιος - αλλά δεν εκλέχτηκε - στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μαρία Μπουγιούκα-Βασιλά
Πολιτική Επιστήμων
Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά της Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει προϊσταμένη Οικονομικής Υποδιεύθυνσης στο ΓΝ Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» και προϊσταμένη της Οικονομικής και της Διοικητικής Υποδιεύθυνσης στο ΓΝΑ ΚΑΤ .

ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΜΠΟΥΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
 ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βασίλειος Κεκερής
ΙΑΤΡΟΣ
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα αναισθησιολόγου, εξειδίκευση στην Εντατικολογία (ΜΕΘ) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Υγείας.

ΓΝΠ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΑΝΤΏΝΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Ευάγγελος Τριγώνης
Φυσι κοθεραπευτής
Κάτοχος πτυχίου Φυσικοθεραπείας της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Υγείας και Πρόνοιας ( ΚΑΤΕΕ Αθήνας). Έχει επίσης πτυχίο από την Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΏΝ
 Υποψήφιος για την τοπική επιτροπή της Ν.Δ. Μαντουδίου -Λίμνης - Αγίας Αννας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Κωνσταντίνος Δραγώνας
Μηχανολόγος Μηχανικός
Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και της Ανώτατης Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Διευθυντής Ελέγχου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

ΨΝΑ
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΔΟΥΡΟΣ ΚΏΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 Υποψήφιος στον Δήμο Μαλαισίνας με τη Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Σπυριδούλα Καλαντζή
Κοινωνιολόγος
Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχική Υγεία από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει διατελέσει διευθύντρια του Κλάδου Συντάξεων του ΟΓΑ, καθηγήτρια εφαρμογών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ της Αθήνας και Συνήγορος του Πολίτη στον Κύκλο Κοινωνικής Προστασίας.

ΓΝΝΠ «Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» -ΓΝΔΑ «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΒΡΥΝΑ ΦΏΤΕΙΝΗ
Διευθύντρια πολ. γραφείου Γ. Βλάχου -υποψήφια για την Πολ. Επιτροπή της Ν.Δ. -αναπληρώτρια γραμματέας τομέα Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Δημήτριος Μπούτος
Οικονομολόγος
Έχει πτυχίο οικονομικών επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Διοικητικών Διευθυντών) και μεταπτυχιακού της UNESCO με αντικείμενο: Health Chain Management and Hospital Logistics.

ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΟΥΜΠΕΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 Δημ. σύμβουλος το 2014 με τον Βασ. Μιχαλολιάκο (Ν.Δ.) στον Πειραιά και στέλεχος της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Γεώργιος Ζαΐμης
Ερευνητής
Πτυχιούχος Τεχνολογίας Ραδιολογίας & Ακτινολογίας από το ΤΕΙ Αθήνας και πτυχιούχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Υγιεινή & Ασφάλεια της Εργασίας» MSc από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Είναι ακόμα, υποψήφιος Διδάκτωρ PhD, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο θέμα του ελέγχου και πιστοποίησης ποιότητας τοποθέτησης ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για καρκίνο του μαστού και καρκίνο κεφαλής-τραχήλου. Έχει εργαστεί, επί σειρά ετών ως ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ως Τεχνολόγος Ραδιολόγος - Ακτινολόγος στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», ως υπεύθυνος Τεχνολόγος Ραδιολόγος - Ακτινολόγος στην εταιρεία Αξονική Φροντίδα Ε.Π.Ε. και ως υπεύθυνος λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Υγείας στην Καλλιθέα.

ΓΝ ΣΥΡΟΥ & ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ
Κοινός Διοικητής
ΝΔ 2019
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ν. Βλαχάκο - Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μαργαρίτα Μπουραντά
Νοσηλεύτρια- Ψυχολόγος- Διοίκηση Επιχειρήσεων
πτυχιούχος της Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα, από το ΤΕΙ Πειραιά, στη «Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων» με ειδίκευση στο Μarketing και τη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων. Έχει εργαστεί ως ενδονοσοκομειακή ψυχολόγος, στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική και στην εκπαίδευση μεταπτυχιακών φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Κλινικής Ψυχολογίας», του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΣΑΧΟΥΡΓΙΑΝ ΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΥΠΑΛ. ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ
Πρόεδρος Τ.Ο. Ν.Δ. Λέρου/σκληρός κομματικός/ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ. Παυλή της Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Γεωργαντής Νεκτάριος
Μηχανικός Η/Υ
Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 10 χρόνια ως μόνιμος υπάλληλος Μηχανικός Υπολογιστών Δήμων στο νησί της Κω.

ΚΘ-ΚΥ ΛΕΡΟΥ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΟΥ
Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Γορτυνίας/πρώην διοικητής Νοσοκομείου Κω
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Σαρίκα Ελένη-Λύδα
ΒΙΟΛΟΓΟΣ
Βιολόγος στο Α Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Έχει διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc Ενδοκρινολογίας Διατροφής και Μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο Bordeaux 1, Γαλλίας και Πτυχίο Βιολογίας, του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη για τον τομέα Μοριακής Βιολογίας στο ενοποιημένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» .

ΓΝ ΣΑΜΟΥ & ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Κοινός Διοικητής
ΝΔ 2019
ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Υποψήφιος βουλευτής Σάμου με τη Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Θεόφιλος Λάζαρος
Χημικός
Χημικός που έχει εργαστεί ως Συνεργάτης του Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα Άνδρου, ως Αναπληρωτής καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ως Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) Α.Ε.. Ενώ εκτός από το πτυχίο Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι φοιτητής στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διαχείρισης Αποβλήτων και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
 Είχε τοποθετηθεί το 2014 διοικητής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επί υπουργείας Αδ. Γεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ 2016
Δημήτρης Μοιρασγέντης
Μηχανικός Περιβάλλοντος-Πολ. Μηχανικός
Πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και Master of Sciences «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση Κατασκευών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διατελέσει ιδιοκτήτης Τεχνικού Γραφείου Κατασκευών και Οικοδομικών Αδειών και ιδιοκτήτης Γραφείου Περιβαλλοντικών και Υγειονομικών Μελετών και Εφαρμογών.

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
 Υποψήφιος το 2012 με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Κωνσταντίνος Δραγώνας
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και της Ανώτατης Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Διευθυντής Ελέγχου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

ΓΝΝΠ «Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» -ΓΝΔΑ «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΜΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Στέλεχος της Ν.Δ. -μέλος τομέα οικονομίας & ανάπτυξης
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Δημήτριος Μπούτος
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος οικονομικών επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Διοικητικών Διευθυντών) και μεταπτυχιακού της UNESCO με αντικείμενο: Health Chain Management and Hospital Logistics. Έχει επίσης πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Οικονομική Λειτουργία των Μονάδων Υγείας του κολλεγίου CNAM. Έχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά και στο Γ.Ν. Ελευσ'νας- Θριάσιο, πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Γ.ΠΕ.ΣΥ.Π και πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου του Γ.Ν.Ελευσίνας - Θριάσιου.

ΓΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΧΑΤΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Κουμπάρος του βουλευτή της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βασίλειος Αντωνιάδης
Νοσηλευτής
Απόφοιτος της Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με σπουδές και στο τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην κατεύθυνση Πολιτική και Οικονομία. Έχει επίσης μεταπτυχιακό στη Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί στο λογιστήριο του Νοσοκομείου Φλώρινας, στο γραφείο προμηθειών και δημοσίων συμβάσεων του ΓΝ Φλώρινας και ως νοσηλευτής στο ίδιο νοσοκομείο. Είναι Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία του Νομού Φλώρινας και Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του ΓΝ Φλώρινας

ΓΝ ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΠΡ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΕΙ
Στον χώρο της Ν.Δ. στα ΤΕΙ
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Σπυρίδων Τόλιος
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

ΓΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ »
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΠΑΠΑΣΏΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΣ ΟΑΕΔ
Πολιτευτής της Ν.Δ. και μέλος του ψηφοδελτίου της παράταξης της Ν.Δ. στο οικονομικό επιμελητήριο
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αναστασία Βαρδάκα
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/νίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

ΓΝΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ- Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΟΥΤΡΑΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
 Υποψήφιος το 2014 με τον Στ. Καλαφάτη στην Θεσσαλονίκη
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Κωνσταντίνος Δαβράδος
Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
Κάτοχος πτυχίου Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων από τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Χημείας, του Πανεπισ

ΓΝΘ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-Ο ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΡΑΟΥΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΤΕPLUS
ΟΝΝΕΔ / υποψήφια δημ. σύμβουλος Ταχιάου (Ν.Δ.)
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Κωνσταντίνος Χονδρόπουλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχίο Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (A.T.E.I.).

ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΑΝΤΏΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ/ πρόεδρος παραρτήματος οε Κεντρική Μακεδονία / τομεάρχης Οικονομίας ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βασικλή Παπαχριστοδούλου
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας στην Οργανωτική Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο.

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΟΥΡΤΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
 Στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Θεόδωρος Ρεβενάκης
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Πτυχίο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας από το Universita degli studi di Padova της Ιταλίας και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως Ψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής και στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης επαγγελματική εμπειρία ως επιστημονικά υπεύθυνος στη Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών «ΙΑΝΟΣ» και ψυχολόγος στη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης «ΙΑΝΟΣ». Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και είναι ενεργός υποστηρικτής πρωτοβουλιών -δομών αλληλεγγύης όπως Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Οικόπολις, Ετεροτοπία.

ΓΝΘ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΑΤΣΑΚΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΩΡΛ
Υποψήφιος το 2014 με τον Στ. Καλαφάτη στην Θεσσαλονίκη
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αναστασία Πατερνά
Φυσικός
Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει ακτινοφυσικός της 3ης ΔΥΠΕ (Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας), στο ΓΝ Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και στο νΜυ ΙΚΑ-ΕτΑΜ (εν συνεχεία ΝμΥ εΟπΥΥ Θεσσαλονίκης) καθώς και εισηγήτρια σε προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης

ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΔΕΔΕΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Πρόταση του βουλευτή
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Λαμπρινή Στεφανίδου
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως νοσηλεύτρια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος στο ίδιο νοσοκομείο, και διοικητικά & οικονομικά Υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΨΝΘ.

ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΑΝΔΡΓΤΣΟΣ ΙΏΑΝΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
Στέλεχος Ν.Δ. και πρώην προπονητής Εδεσσαϊκού
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βλάχου Μαρία
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Πολιτικός μηχανικός με πολυετή προϋπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΦΑΡΜΑΚΗΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Επιτροπή εκλογικού αγώνα Σερρών Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αθανάσιος Ματάκος
Ηλεκτρολόγος μηχανικός
Διπλωματούχος Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει επίσης, μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διδακτορική διατριβή, επίσης, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με θέμα «Η μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση». Έχει διατελέσει διευθυντή στην Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών και προϊστάμενος στο Τμήμα Βιομηχανίας και Μεταποίησης στην ενιαία υπηρεσία Βιομηχανίας και Εμπορίου Σερρών.

ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΛΕΓΤΣΓΏΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πρώην βουλευτής Ν.Δ. 2012-2015
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αναστάσιος Καρασαββόγλου
Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Freiburg/Breisgau της Γερμανίας και Διδακτορικό Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι καθηγητής Μακροοικονομικής και Διεθνών Οικονομικών στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έχει διατελέσει Διδάσκων στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Πάτρας, στο μάθημα της «Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής».

ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Νικόλαο Λιατσής
Τεχνολόγος Ηλεκτρολογίας
πτυχιούχος τεχνολογικής εκπαίδευσης από το ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Καβάλας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ΜΒΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο υπουργείο Εργασία-ΟΑΕΔ στους κλάδους διοικητικού και πληροφορικής. Έχει διατελέσει σύμβουλος Υποστήριξης -Καθοδήγησης με αντικείμενο την εκπαίδευση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΜΜΕ στην χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου και διαθέτει μακρά εμπειρία διδασκαλίας σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.



ΓΝ ΞΑΝΘΗΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΡΟΦΑΕΛΑ ΕΛΕΝΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ
Πρόεδρος ΣυΝΔ 2019. Βιοτεχνών -Βιομηχάνων (Ν.Δ.)
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αχιλλέας Γερόπουλος
Βιολόγος
Πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στο μάθημα της Βιολογίας και έχει διατελέσει υπεύθυνος πωλήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Π. Ζαφειρόπουλος και της Menarini Ιατρικά και Διαγνωστικά όργανα ΑΕΒΕ.

ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΓΙΑΜΟΥΣΤΑΡΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Γεώργιος Φιλιππίδης
Κοινωνική Διοίκηση
Πτυχιούχος Κοινωνικής Διοίκησης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στην «Παιδαγωγική» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας. Είναι, επίσης, υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει εργαστεί ως κοινωνικός Επιστήμων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, ως υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας και διευθυντής Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρηση Καβάλας, «Δημωφέλεια».

ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔ 2019ΡΟΥΠΟΛΗΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΡΟΥΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Υποψ. βουλευτής
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Δημήτρης Αδαμίδης
Ιατρός
Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι σήμερα Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Ο κ. Αβραμίδης είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. του παραρτήματος της Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή (I.B.F.A.N) και εθελοντής γιατρός της ακτιβιστικής οργάνωσης «Αποστολή Άνθρωπος» η οποία διενεργεί ανά δίμηνο εμβολιαστικές εξορμήσεις σε ανασφάλιστα παιδιάτου νομού Ξάνθης.

ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
ΜΗΧ. ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ
Διοικητικός γραμματέας ΝΟΔΕ
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βασικλή Παπαχριστοδούλου
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας στην Οργανωτική Μονάδα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποδιευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας στο ίδιο νοσοκομείο.

ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΥΝΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Υποψ. βουλευτής
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Ανθή Χαλιβέρα
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΒΑ executive) από το !CBS Business College an affiliated institution of Kingston University, London.

ΓΝ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΝΤΟΚΟΣΙΏΑΝΝΗΣ
ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Ξάδερφος του βουλευτή

ΣΥΡΙΖΑ 2016
Χαράλαμπος Θεοδώρου Μπαλής
Πληροφορική
Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Διπλώματος στην Πληροφορική της Υγείας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Επιστημονικός/Εργαστηριακός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφορικής Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με παράλληλα διδακτικά καθήκοντα σε μαθήματα Πληροφορικής της Υγείας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΓΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 *Παραιτήθηκε μετά τον σάλο που ξέσπασε
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βάιος Βαρελάς:
Πολ. Μηχανικός
Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας έως και σήμερα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Κ/Δ Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας με ευθύνη τα κοινωνικά προβλήματα.

ΓΝ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΙΑΤΡΟΣ
Στέλεχος Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Σταύρο Κουταλιανός
Οικονομολόγος
Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διοικητικών Διευθυντών της Υγειονομικής Σχολής Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ήταν Προϊστάμενος διοικητικού στο νοσοκομείο Χαλκίδας και διευθυντής Διοικητικού-Οικονομικού στο ΓΝ Χαλκίδας-Νοσοκομείο-ΚΥ Κύμης &Καρύστου. Έχει διατελέσει επίσης, τακτικό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου Πε.Σ.Υ.Π. Στ.Ελλάδος και της 5ης Υ.Πε. Στ. Ελλάδος-Θεσσαλίας και υπεύθυνος εποπτείας, ελέγχου και λειτουργίας των τμημάτων Προμηθειών - Υλικού και Λογιστηρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- ΓΝ ΘΗΒΩΝ
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΥΡΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θήβας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Αντώνιος Αγάτσας
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

ΓΝΑ ΑΡΤΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Πρέβεζας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Βασίλειος Μπαλάσκας
Οδοντίατρος
Έχει σπουδάσει στην Οδοντιατρική Σχολή στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και στην Ιατρική και Χειρουργική Σχολή «Universita degli Studi di Roma La Sapienza» του Πανεπιστημίου της Ρώμης, στην Ιταλία. Είναι ιδιώτης χειρουργός οδοντίατρος και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος Δ.Σ. Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας και μέλος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΣΚΑΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Πρόεδρος ΝΟΔΕ στην Αρτα
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μιλτιάδης Παππάς
Λογιστής
Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) Πατρών. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση της Υγείας από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, M.Sc. στη Διοίκηση της Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως καθηγητής στο μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ως υπεύθυνος και ιδιοκτήτης ιδιωτικού Λογιστικού Γραφείου και υπεύθυνος πωλήσεων στην εταιρεία μηχανογραφήσεων, BCA Ε.Π.Ε.

ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΘΕΟΔΏΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΙΑΤΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΟΔΕ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Θεόδωρος Σερεμέτη
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του KATE Πατρών, διπλωματούχος του Πολυτεχνείου Πατρών, από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πάτρας. Είναι μέλος τετραμελούς ομάδας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με αντικείμενο την αξιολόγηση των νοσοκομείων της αρμοδιότητας της. Έχει εργαστεί στο Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα και ως προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής και Οργάνωσης του Π.Π.Γ.Ν.Π..

ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Πρώην ΝΟΔΕ Αχαΐας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μαρία Ζαφειροπούλου
Νομικός
Πτυχίο Νομικής Δημοσίου Δικαίου από το Πανεπιστήμιο της Λιλ, με μεταπτυχιακό στο «Δίκαιο και Πολιτικές Υγείας» και μεταπτυχιακό «Πολιτικών Σπουδών» στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΥΠΑΛΛ. ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑΣ
Υιός στελέχους Ν.Δ.
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Γιώργος Φραγκιαδάκης
Οικονομολόγος
Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του University of Essex, με μεταπτυχιακό (Ma) στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις στο University of Exeter, μεταπτυχιακό (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ και διδακτορικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής: «Συγκριτική αξιολόγηση της λειτουργικής και οικονομικής αποδοτικότητας των μονάδων υγείας του ΕΣΥ». Έχει διατελέσει υποδιευθυντής διοικητικού στο ΓΝ Χανίων , υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SBL Officer) της EFG Eurobank στα Χανια

ΓΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΤΕΡΖΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
ΝΟΔΕ Σητείας
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Μαρία Σπινθούρη
Καθηγήτρια Νοσηλευτικής
Έχει πτυχίο Νοσηλευτικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και διδακτορικό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Οικονομική Αξιολόγηση Υπηρεσιών Υγείας επίσης από το ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο ΓΝ «Βενιζέλειο», καθηγήτρια νοσηλευτικής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του ΓΝ«Βενιζέλειο», υπεύθυνη τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ίδιο νοσοκομείο και Λέκτορας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ηρακλείου-Κρήτης και μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

ΓΝ - ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Λασιθίου
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Νικόλαος Παντιέρας
Καθηγητής Νοσηλευτικής
Απόφοιτος της σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με Μεταπτυχιακό Msc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθηγητής της Νοσηλευτική Σχολή του ΓΝ Χανίων και Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αμοδοσίας.

ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Αναπλ. Διοικητής
ΝΔ 2019
ΒΑΛΑΡΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων «Αγιος Παύλος»/υποψήφιος ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Κυριάκος Τσιμπούλης
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Διοικητής
ΝΔ 2019
ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Πρώην προεδρος ΝΟΔΕ
ΣΥΡΙΖΑ 2016
Δημητρούλα Καλομοίρη
Πολιτική Επιστήμων
Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει διατελέσει διοικήτρια του ΓΝ Ναυπλίου, αναπληρώτρια διοικήτρια του ΓΝ Αργολίδας, υποδιευθύντρια - υπεύθυνη οικονομικού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και επιθεωρήτρια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).




* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο 24ores.gr.



           

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη