Η κοπή της Βασιλόπιτας του 10ου Συντάγματος Πεζικού Σερρών (Φώτο)


 Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του 10ου Συντάγματος Πεζικούς,

στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σερρών. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του σε όσους και όσες τίμησαν με την παρουσία τους, την εκδήλωση.


«Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι για την Πατρίδα αλλά και ιδιαιτέρως για τον Ελληνικό Στρατό μια χρονιά πρωτίστως Ειρήνης σε μια εποχή όπου τα σύννεφα δυστυχώς πυκνώνουν επικίνδυνα στη γειτονιά μας και όχι μόνο στη γειτονιάς μας αλλά και σ όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε και στην Ελληνική Ηγεσία του Στρατού να έχει φωτισμό, έμπνευση και κυρίως το απαραίτητο στις μέρες ψυχραιμία. Προσευχόμαστε πολύ ως Εκκλησία για τα παιδιά μας ιδίως για τους αεροπόρους μας, οι οποίοι καθημερινώς έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των γειτόνων μας. Κατ αυτές τις στιγμές τις οριακές το πρώτιστο που θα πρέπει να διαφυλάσσουν είναι η ψυχραιμία τους, διότι ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ελοχεύει με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό το ατύχημα και σε επίπεδο ανθρωπίνων ζωών που είναι ανεκτίμητες αλλά και στο επίπεδο των σχέσεων με την γειτονική χώρα, η οποία πάντοτε ήταν αλλά τώρα έχει γίνει απολύτως προβληματική και προκλητική. Να έχουμε ψυχραιμία, ομοψυχία ενότητα και με τη βοήθεια του Θεού θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και δυσκολίες» ανέφερε ο κ.κ. Θεολόγος.

Ευχές για τη νέα χρονιά έδωσε τόσο στους παρευρισκόμενος όσο και στα στελέχη αλλά και στους στρατιώτες ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Αμασιαλίδης. «Εύχομαι σε όλους να έχουμε Υγεία, να έχουμε δύναμη να εκπληρώσουμε τους σκοπούς, τους οποίους έχουμε θέσει σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο. Όπως προείπε και ο Μητροπολίτης Σερρών, οι καιροί είναι δύσκολοι, απαιτείται να καταβάλλουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ιδιαίτερα εμείς που φοράμε τη στολή θα πρέπει θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, στα καθήκοντά μας, σ αυτό που μας έχει αναθέσει η Πατρίδα να υπηρετήσουμε για να μπορέσουμε να σταθούμε αντάξιοι των παραδόσεων, του Στρατού μας και των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε ο κύριος Αμασιαλίδης.







Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη