Λευτέρης Αβραμάκης: «Όχι στην αλλοίωση της βούλησης του ελληνικού λαού με το bonus των 50 εδρών»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Βουλευτών», επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Έχετε αλλεργία σε κάθε έννοια δημοκρατίας. Φοβάστε τον κοινοβουλευτικό και κοινωνικό έλεγχο. Θέλετε πλήρως ελεγχόμενη τη νομοθετική εξουσία  ώστε να μην μπαίνει κανένας φραγμός στην εκτελεστική εξουσία. Η ΝΔ προφητεύει ακυβερνησία γιατί δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συναινέσουν σε μια ατζέντα πολιτικής και προτεραιοτήτων».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση για παιχνίδια σε βάρος του εθνικού συμφέροντος για την εξυπηρέτηση των κομματικών της συμφερόντων λέγοντας:
«Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να προετοιμάζει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από το πρώτο τρίμηνο της ανάληψης των καθηκόντων της. Ο φόβος της για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ο φόβος της ότι ο ελληνικός λαός θα καταλάβει πολύ γρήγορα τις πραγματικές της προθέσεις την οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες πριν αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές σε όλο τους το φάσμα οι συνέπειες της πολιτικής της. Η ΝΔ κινείται και νομοθετεί για την εξυπηρέτηση μιας ολιγαρχίας που τη συντηρεί και τη χειραγωγεί σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας».
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Λευτέρης Αβραμάκης, υπενθύμισε ορισμένα από τα δεκάδες δείγματα ασυδοσίας της ΝΔ στους πρώτους έξι μήνες της άσκησης των καθηκόντων της λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θέλετε να συνεχίσετε την ασυδοσία που δίνει ακαταδίωκτο στον πρωθυπουργό για τα θαλασσοδάνεια που πήρε, που χαρίζει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για τον προκλητικό δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ, που αλλάζει εκ των υστέρων τα τυπικά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ, που επαναφέρει το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αναγνωρίζει νύχτα πτυχία κολλεγίων, που καταργεί ανεξάρτητες αρχές και τις βαφτίζει αλλιώς για να τοποθετηθούν τα κομματικά στελέχη της ΝΔ, που γεμίζει το κράτος μετακλητούς στα Υπουργεία.»
«Φοβάστε τον πραγματικό έλεγχο, φοβάστε την πραγματική κοινωνία, φοβάστε τη δημοκρατία, φοβάστε ότι θα χάσετε την εξουσία που θεωρείτε ότι σας ανήκει κληρονομικά. Δεν φοβάστε την ακυβερνησία. Φοβάστε ότι μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση προοδευτική που θα γυρίσει σελίδα στη χώρα, θα τερματίσει το πελατειακό κράτος που υπηρετείτε, θα σταματήσει τη λεηλασία που κάνετε συστηματικά στο δημόσιο χρήμα με πίτες των 12000 ευρώ, με σπατάλες και με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελίτ που σας χρηματοδοτούν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Λευτέρης Αβραμάκης υποστήριξε ότι:
«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική και είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα αποφασίσει αν θα προκύψει μια προοδευτική κυβέρνηση ή αν θα γίνουν δεύτερες κάλπες. Εμείς δεν φοβόμαστε ούτε την απλή ούτε την ενισχυμένη αναλογική, γιατί πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα σας περιμένουμε στις κάλπες όποτε και αν το αποφασίσετε σύμφωνα με τις δικές σας μετρήσεις. Εμείς θα ανατρέψουμε τις μετρήσεις σας, θα ανατρέψουμε το κληρονομικό σας δικαίωμα, θα επαναφέρουμε την εξουσία εκεί που πραγματικά ανήκει, στον ελληνικό λαό».    




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη