Πρατηριούχοι κατά κυβέρνησης: Ζητούν μείωση των ωρών λειτουργίας και οικονομική ενίσχυση


Ορατές είναι πλέον οι συνέπειες στα πρατήρια καυσίμων από την «ανεξήγητη στάση της κυβέρνησης για παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας».


Σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων τονίζει ότι πλέον αποδεικνύεται  καθημερινά από το σύστημα εισροών -  εκροών η δραματική πτώση του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων και ζητά περιορισμό των ωρών λειτουργίας, οικονομική ενίσχυση για μισθοδοσία και ενοίκια και αναστολή της λειτουργίας πλυντηρίων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Μετά την λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την Κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε,



1. Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.
2. Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά,
3. Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας.

Πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση.

Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό οικογενειακών πρατηρίων, αφήνοντας τον έλεγχο και της λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, στα μονοπωλιακά σχέδια των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;»     



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη