Πρωτοβουλία βοήθειας και αλληλεγγύης για τους μετανάστες στο “Κλειδί”


Κίνημα βοήθειας και αλληλεγγύης ξεκίνησε προς τους μετανάστες που ζουν στην δομή “Κλειδί” στον Δήμο Σιντικής.
Το κίνημα βοήθεια είναι από δημότες της Σιντικής και όχι μόνο. Πολλοί άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν ρούχα , παπούτσια, κουβερτες, πετσέτες και παιχνίδια. Τα πράγματα αυτά διανέμονται στους μετανάστες, οι οποίοι τα έχουν αυτή τη στιγμή πραγματικά ανάγκη. “Με την συνεργασία του επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης , κου Αθανασιάδη Κών/νου θα γίνει η συγκέντρωση και η διανομή των προσφορών” αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βοήθειας και αλληλεγγύης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η δομή προσφύγων – μεταναστών στο «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής είναι μια δομή που έγινε με μεγάλη προχειρότητα , σε ένα ακατάλληλο μέρος, που αποτέλεσμα έχει τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εκεί .

Στη δομή αυτή διαμένουν, πλην τοις άλλοις, περίπου 50 μωρά και παιδιά εως 12 ετων , έγκυες γυναίκες και άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε σαν λαός, όσο και αν γνωρίζουμε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες όλων μας, δεν μπορούμε να μην σκεφτόμαστε σαν άνθρωποι , να μην βοηθήσουμε όσο μπορούμε στην ανάγκη του συνανθρώπου μας από όπου και αν προέρχεται.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα κίνημα βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους μετανάστες που ζουν πλέον στην δομή «ΚΛΕΙΔΙ» από δημότες της Σιντικής αλλά και όχι μόνο. Πολλοί άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν ρούχα , παπούτσια, κουβερτες, πετσέτες και παιχνίδια . Τα πράγματα αυτά διανέμονται στους μετανάστες , οι οποίοι τα έχουν αυτή τη στιγμή πραγματικά ανάγκη.

Με την συνεργασία του επικεφαλής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης , κου Αθανασιάδη Κών/νου θα γίνει η συγκέντρωση και η διανομή των προσφορών. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6947846506.

Οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην χώρα μας είναι θύματα φτώχειας, πείνας, εμφύλιων διαμαχιών, ολοκληρωτικών καθεστώτων, επεκτατικών πολέμων, αποικιοκρατικών πολιτικών. Το βιοτικό τους επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και η ζωή τους δεν έχει μέλλον . Όπως κάθε άνθρωπος, ετσι και αυτοί , με το ένστικτο της επιβίωσης, αφήνουν πίσω τους το ανύπαρκτο παρόν τους για να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αναζητώντας κάθε είδους εργασία .

Η ΕΕ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τεράστια αποθήκη ψυχών έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί που έχουν τις προϋποθέσεις να φτάσουν στην Ευρώπη , να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσει η δομή στη θέση ΚΛΕΙΔΙ η οποία είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη να ζουν άνθρωποι, απαιτούμε να κλείσουν όλες οι δομές στην Ελλάδα, να πάρουν ταξιδιωτικά έγγραφα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν είτε να γυρίσουν ασφαλείς στις πατρίδες τους.

Ευχαριστούμε και εκτιμούμε ιδιαιτέρως για την προσφορά όσων ευαισθητοποιήθηκαν μέχρι στιγμής και καλούμε τον κόσμο να δει την σκληρή πραγματικότητα , να διαχωρίσει τη θέση του από κάθε είδους ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη , να βοηθήσει με ότι μπορεί και να απαιτήσει την άμεση λύση στο μεταναστευτικό, με την αποσυμφόρηση της Ελλάδας από το βαρύ φορτίο των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.





Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη