Χιλιάδες διαδηλωτές και στο Παρίσι παρά την απαγόρευση - Με χημικά «απάντησε» η αστυνομία


Με εκτεταμένη χρήση χημικών απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι την Τρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία κατά των μαύρων και για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον Ανταμά Τραορέ και τον Τζορτζ Φλόιντ.


Η διαμαρτυρία στη γαλλική πρωτεύουσα κλιμακώθηκε γρήγορα όταν ένας αστυνομικός με σπρέι πιπεριού ψέκασε έναν διαδηλωτή σε κοντινή απόσταση. Ακολούθησαν συγκρούσεις και έγινε ρίψη  δακρυγόνων. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια διαλύθηκαν ενώ παράλληλα άναψαν φωτιές στο δρόμο.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν μέρος των κινητοποιήσεων «Justice for Adama» και «Black Lives Matter» και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το δικαστικό μέγαρο του Παρισίου. Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν την απαγόρευση της αστυνομίας για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης λόγω του κινδύνου πρόκλησης ταραχών και εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.



Υπενθυμίζεται ότι ο Ανταμά Τραορέ πέθανε ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση τον Ιούλιο του 2016 και αφού συνελήφθη την ώρα που οδηγούσε το ποδήλατό του με τον αδερφό του στο Beaumont-sur-Oise, σε μια μικρή πόλη βόρεια του Παρισιού.

Σύμφωνα με αναφορές, πέθανε έχοντας μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, κι αφού είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για προβλήματα αναπνοής.

Η οικογένεια του Ανταμά Τραορέ κατηγορεί για τον θάνατό του την χρήση υπερβολικής βίας κατά την σύλληψή του, όταν ακινητοποιήθηκε από τρεις χωροφύλακες.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη