Αθ. Μασλαρινός: «Απαξιώνεται η περιφέρεια με την τυχόν απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών»


Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό στη Νιγρίτα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βισαλτίας, μετά το άκουσμα της είδησης πως σημαντικές υπηρεσίες πρόκειται να βάλουν «λουκέτο».


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Infonews24, πρόκειται να κλείσουν το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο και το γραφείο Κτηματογράφησης της Νιγρίτας, καθώς και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού, ο οποίος ήδη έχει συζητήσει το θέμα με τους Βουλευτές του νομού, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην προοπτική κλεισίματος των υπηρεσιών, ενώ ο ίδιος δήλωσε στο Infonews24:

«Διαφωνούμε κάθετα και κατηγορηματικά στην απομάκρυνση οποιουδήποτε γραφείου εξυπηρέτησης, τραπεζικού καταστήματος ή δημόσιας υπηρεσίας από την έδρα του Δήμου μας. Η απομάκρυνση αυτή οδηγεί κι άλλο στην ερήμωση της περιοχής και την απώλεια χρημάτων από την τοπική οικονομία. Το γραφείο κτηματογράφησης, το υποθηκοφυλακείο, το ειρηνοδικείο και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας εξυπηρετούν μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, κατά κύριο λόγο με γηρασμένο πληθυσμό και οικονομικά φτωχό. Για την εξυπηρέτησή τους στις παραπάνω υπηρεσίες έχουν μια εύκολη πρόσβαση, αφού η επικοινωνία όλων των χωριών με την Νιγρίτα, εξυπηρετείται άριστα με το ΚΤΕΛ και με αστική συγκοινωνία. Με μια απόφαση απομάκρυνσης των παραπάνω υπηρεσιών, καθίσταται απαγορευτική και κοστοβόρα για τους δημότες μας, η εξυπηρέτησή τους στην πόλη των Σερρών. Η λήψη τέτοιων αποφάσεων προκαλεί την υποβάθμιση και την απαξίωση της Ελληνικής Περιφέρειας, την παρεμπόδιση της επιχειρηματικότητας, και τον μαρασμό της τοπικής οικονομίας της Βισαλτίας. Η περιοχή μας έχει ιδιαιτερότητες και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά όσοι παίρνουν εύκολες αποφάσεις που δεν υπολογίζουν ανθρώπους και ανάγκες αλλά βλέπουν μόνο αριθμούς».




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη