Σπύρος Δαπέργολας: Ο Μπογδάνος κατέθεσε μήνυση αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη


Αναβολή έλαβε η δίκη του Σπύρου Δαπέργολα, μέλους του Ρουβίκωνα, που συνελήφθη μετά από μήνυση του Κώστα Μπογδάνου για σχόλιό του στο Twitter.
Ο βουλευτής της ΝΔ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε την ημέρα της σύλληψης, αλλά ούτε την Πέμπτη 30/7, ημέρα που ορίστηκε η δίκη. Επομένως, η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στις 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατεθεσε μήνυση σε βάρος του Σπύρου Δαπέργολα για ανάρτησή του στα social media σχετικά με τη στοχοποίηση και έμμεση απαίτηση του βουλευτή της ΝΔ για απόλυση της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντσου.

Η ημέρα της δίκης έφτασε, όμως όπως έγινε γνωστό ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, το οποίο όρισε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης την 16η Νοεμβρίου. Ο Σπ. Δαπέργολας έγραψε στο Twitter: «Δεν ήρθε πάλι ο @bogdanosk στην δίκη. Μια μήνυση καν δεν μπορεί να στηρίξει. Πρόκειται για ένα θρασιμι, έναν ταιριαστό στον βουλευτικό ρολο του δειλό και φυγομαχο. Παραμονή Πολυτεχνείου 16/11 η νέα δίκη».


Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως λίγη ώρα αργότερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε δική του ανάρτηση, ισχυρίστηκε πως αυτός που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ήταν ο Σπ. Δαπέργολας. Όπως ήταν αναμενόμενο ο ισχυρισμός του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια, καθώς σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί ο κατηγορούμενος τότε η δίκη δεν αναβάλλεται αλλά δικάζεται ερήμην. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του ανέφερε πως «Η δίκη σήμερα ανεβλήθη για τις 16/11 διότι στην αίθουσα δεν εμφανίστηκε ο @SpDapergolas. Γιατί; Διότι, λέει, οι σύντροφοι μαζεύτηκαν έξω από το λάθος κτήριο! Κατά λάθος; Από φόβο μην καταδικαστεί και του χαλάσει το καλοκαιράκι; Βεβαίως, πάλι, του φταίνε οι άλλοι. Κλαυσίγελως».



«Αν στην δίκη έρθει ο ενάγων κ όχι ο κατηγορούμενος η δίκη γίνεται ερήμην με την κατάθεση στην αστυνομία. Ραντεβού τον Νοέμβρη σαύρες, και πείτε το δικού σας να εμφανιστεί», ήταν το σχόλιο του Δαπέργολα σε μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter μεταφέροντας τον ισχυρισμό του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Και πρόσθεσε: «Λοιπόν για να το λήγουμε. Η δίκη είχε οριστεί στο κτίριο 2 και είδαμε αλλαγή για κτίριο 3. Σταθήκαμε μπροστά απο το 3. Η δίκη ήταν στην αίθουσα δίπλα στην είσοδο. Μπογδάνος ή συνήγορός του δεν φάνηκαν, δίκη δεν έγινε. Το ίδιο θα συμβεί και στις 16 Νοέμβρη αν πάλι δεν έρθει».




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη