Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από 17χρονες


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια 13χρονη στη Λαμία από τρεις 17χρονες. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου σε ένα παρκάκι της περιοχής, με τη 13χρονη να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.


Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της 13χρονης, η επίθεση σε βάρος της κόρης της έγινε χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, παρά μόνο μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ της 13χρονης και της παρέας με τις 17χρονες. Η αρχή έγινε όταν μία από τις 17χρονες χαστούκισε τη 13χρονη και στη συνέχεια οι τρεις συνομήλικες ξυλοκόπησαν άγρια την ανήλικη.

«Την χτύπησαν και την έριξαν κάτω. Την πατούσαν και την κλωτσούσαν. Η αδελφή μου νοσηλεύεται με χτυπήματα στον αυχένα, στα πλευρά, στην κοιλιά και αλλού. Έχουμε καταθέσει μηνύσεις και τώρα η δικαιοσύνη έχει το λόγο», δήλωσε η αδελφή της 13χρονης στο lamiareport.gr.

Η οικογένειας της 13χρονης έχει δώσει εντολή στον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα να αναλάβει την υπόθεση. «Έχω ενημερωθεί από την οικογένεια για τον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται στο ΓΝ Λαμίας. Περιμένω τις ιατρικές γνωματεύσεις και το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία στη Λαμία και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, όλα ξεκίνησαν στις 21.00, βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε πάρκο της πόλης της Λαμίας. Εκεί βρίσκονταν η 13χρονη καταγγέλλουσα, ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να καθόταν στο ίδιο πάρκο η 16χρονη. Σύμφωνα με κατάθεση που δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., κάποια στιγμή η 16χρονη πλησίασε την 13χρονη και της έδωσε ένα δυνατό χαστούκι. Οι δύο ανήλικες ήρθαν στα χέρια.

Τότε, δύο φίλες της 16χρονης, ηλικίας 17 ετών, προσέτρεξαν για να βοηθήσουν την 16χρονη. Οι ανήλικες ήρθαν ξανά στα χέρια, με την 13χρονη να καταγγέλλει ότι δέχτηκε δυνατά χτυπήματα σε όλο της το κορμί και από τις τρεις ανήλικες.



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τις τρεις φερόμενες ως δράστιδες και τις οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη. Στη συνέχεια, η 16χρονη υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση σε βάρος της 13χρονης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και η 13χρονη.

Χθες Τρίτη, μία ημέρα δηλαδή αργότερα, στο Α.Τ. Λαμίας προσήλθε η 17χρονη φίλη της 16χρονης, η οποία υπέβαλε και αυτή μήνυση κατά της 13χρονης για εξύβριση και απλή σωματική βλάβη. Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι τέσσερις ανήλικες αφέθηκαν ελεύθερες.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του άγριου καυγά. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα είναι θολά. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η πιθανότερη αιτία είναι οι ανήλικες να τσακώθηκαν για κάποιο αγόρι.

Ο πατέρας της 13χρονης που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στη Λαμία: «Δεν είναι καλά το παιδί»

«Στο νοσοκομείο είναι το παιδί. Δεν είναι καλά το κορίτσι. Είναι χάλια. Το χτύπησαν», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού στο newsit.gr.

«Την χτύπησαν και την έριξαν κάτω. Την πατούσαν και την κλωτσούσαν. Η αδελφή μου νοσηλεύεται με χτυπήματα στον αυχένα, στα πλευρά, στην κοιλιά και αλλού. Έχουμε καταθέσει μηνύσεις και τώρα η δικαιοσύνη έχει το λόγο», λέει η αδελφή της 13χρονης.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη