ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Σερρών: Υπάρχει μια γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες

Έρευνα για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων την οποία ανάρτησε στη ιστοσελίδα της. Σύμφωνα, με την έρευνα  σε όλη τη χώρα “με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού”

“Εάν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: “Με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ. Στα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού”

 

Η έρευνα έγινε και στα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας. Σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών “Υπάρχει μία γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Επίσης υπάρχει στεφανιαία μονάδα. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περίπου 22 άτομα επικουρικό προσωπικό” σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη