Γηροκομείο Αμαρουσίου: Ένα εγκεφαλικό έφερε τον εντοπισμό των κρουσμάτων


Τυχαία φαίνεται πως υπήρξε ο εντοπισμός των μαζικών κρουσμάτων κοροναϊού στο γηροκομείο στο Μαρούσι.


Συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα εγκεφαλικού και έπρεπε να μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο, χρειάστηκε -βάση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ- να υποβληθεί σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον ιό.

Ύστερα από δυο αρνητικά τεστ, θετικός βρέθηκε κι ένας από τους 45 εργαζόμενους. Στη συνέχεια άλλοι 17 ασθενείς διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Όλοι εντοπίζονται στην πτέρυγα του γηροκομείου όπου δούλευε ο εργαζόμενος, ενώ όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.

Δικηγόρος γηροκομείου: Από τις 28 Αυγούστου είχαμε ενημερώσει για ύποπτο περιστατικό

Από τη μεριά της, η δικηγόρος της επιχείρησης, Σ. Παραστατίδη, υποστήριξε ότι "σαφώς τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο έπακρον", σημειώνοντας ότι "από τις 28 Αυγούστου παρατήρηθηκε ύποπτο περιστατικό φιλοξενούμενου με εγκεφαλικό.

"Ενημέρωσαμε άμεσα τον ΕΟΔΥ και ιδιωτικά η μονάδα από εκείνη την ημέρα και τις επόμενες δύο ημέρες πήγε σε ελέγχους σε ιδιωτικά εργαστήρια με τεστ για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους", πρόσθεσε η ίδια.

Επιμένοντας ότι η συγκεκριμένη δομή έχει πιστοποίηση με ειδικές απολυμάνσεις, ενώ δεν υπάρχουν εδώ και καιρό επισκεπτήρια, η κ. Παραστατίδη ανέφερε ότι "επειδή ο χρόνος επώασης είναι διαφορετικός, υπήρξε εργαζόμενος θετικός μέτα από δύο τεστ αρνητικά. Για να μπει εργαζόμενος στην επιχείρηση έπρεπε να προσκομίσει τεστ. Η μονάδα από όταν γνώριζε ότι υπήρχε υποψία, ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ".




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη