Παράδειγμα προς μίμηση ο Σερραίος διαιτητής Ν. Σάββας- Έσωσε γυναίκα χρησιμοποιώντας πρώτες βοήθειες

Ένα περιστατικό που αποδεικνύει πόσο χρήσιμη είναι, ακόμη και στην καθημερινότητά μας, η γνώση των πρώτων βοηθειών, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, με «πρωταγωνιστή» τον Σερραίο διαιτητή Νίκο Σάββα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Infonews24, ο Σερραίος διαιτητής βρισκόταν σε ένα μαγαζί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν μία γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων.

Ο κ. Σάββας έσπευσε αμέσως να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν η γυναίκα, αλλά διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε και δεν είχε παλμούς.

 

Έχοντας κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών, ξεκίνησε, αμέσως, μαλάξεις μαζί με έναν ακόμη άνδρα.

 

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα η γυναίκα άνοιξε τα μάτια της, ο κ. Σάββας έπιασε και πάλι να δει αν είχε σφυγμούς, αλλά αυτοί ήταν πολλοί αδύναμοι.

 

Έδωσαν στη γυναίκα ζάχαρη για να ανέβει η πίεσή της, η αναπνοή της αποκαταστάθηκε, δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά είχε επαφή με το περιβάλλον.

 

Μετά από δέκα λεπτά έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβει τη γυναίκα.

 

Μιλώντας στο Infonews24, ο κ. Νίκος Σάββας επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αποδείχθηκε πως τα μόνα ‘όπλα’ που πρέπει να έχει κανείς, είναι ψυχραιμία και γνώση των πρώτων βοηθειών. Τα μαθήματα που έκανα πραγματικά με βοήθησαν και νιώθω ευλογημένος που μπόρεσα να βοηθήσω έναν συνάνθρωπό μου».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη