Στην «μαύρη λίστα» της Ιρλανδίας η Ελλάδα: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες

Νέους, πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς θέτει σε ισχύ η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, η οποία ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα υποχρεωτικά θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν στη χώρα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

 Από τη νέα «Πράσινη Λίστα» που ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση εξαιρούνται μόνο επτά χώρες: Κύπρος, Φινλανδία, Γερμανία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Το γεγονός προκάλεσε την οργή των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus, με τη δεύτερη να δηλώνει ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Από την πλευρά της η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα».

Επίσης έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, αυτά του Σάνον και του Κορκ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται πως ήδη Σκωτία και Ουαλία έχουν ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα για όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από τη χώρα μας.

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη