Γιατροί του «Άγιος Παύλος» ενημερώνουν τον εισαγγελέα για ελλείψεις στα μέτρα προστασίας

Απόφαση να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους απέναντι στην εκ του αποτελέσματος επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και τυχόν παραλείψεις των διοικήσεων, φαίνονται οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Με τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, και κατόπιν της αιφινιδιαστικής μετατροπής του νοσοκομείου τους σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς Covid-19, οι γιατροί έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς το διοικητή τους, κοινοποιώντας τη μάλιστα στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου το θέμα, αν χρειαστεί, να λάβει τη δικαστική οδό.

 

Στην επιστολή τους που δημοσιεύει το tvxs.gr, οι ιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν πως στις 7 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο, «εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε προφορικά πως το Νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης ασθενών με Covid-19 και λάβαμε εντολή να συνδράμουμε στην εφημερία των κλινικών Covid-19».

 

Είναι σαφές πως οι άνθρωποι αυτοί κλήθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη να ανταπεξέλθουν σε ένα έργο για το οποίο οι οδηγίες τόσο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Αποφυγή Ασθενειών (ECDC) όσο και του ίδιου του ΕΟΔΥ, απαιτείται συγκεκριμένη εκπαίδευση. «Τέτοια εκπαίδευση δεν έχει γίνει σε κανέναν από τους ιατρούς του Νοσοκομείου, εξαιρουμένης της Παθολογικής Κλινικής», σημειώνουν οι γιατροί.

 

Στην επιστολή τους που εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κοινοποιούν και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι γιατροί τονίζουν ότι τα μέτρα προστασίας που οι αρμόδιοι τους πρότειναν να χρησιμοποιήσουν «δεν συμβαδίζουν με τις επίσημες οδηγίες της ECDC και του ΕΟΔΥ καθώς και με αυτά που χορηγούνται στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Παπανικολάου, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου». Καταγγέλλουν δηλαδή οι γιατροί του «Άγιος Παύλος» ότι αντιμετωπίζονται ως νοσοκομείο και προσωπικό δεύτερης κατηγορίας.

 

Υπογραμμίζουν πως με τα ελλιπή μέτρα προστασίας που τους χορηγούνται «αφενός αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς της νόσου αλλά και αφετέρου τίθεται σε κίνδυνο τόσο η ατομική μας υγείας όσο και η υγεία του άμεσου οικογενειακού μας περιβάλλοντος».

 

Οι γιατροί του «Άγιος Παύλος» κλείνουν την επιστολή ζητώντας από τη διοικητή του νοσοκομείου να λύσει άμεσα το θέμα και στο πνεύμα της κοινοποίησης προς τον εισαγγελέα, αναφέρουν ότι «επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια».

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη