Πανηγυρίζει ο Γεωργιάδης αν και «μας κυβερνά ο ιός»: «Δύσκολο να ανοίξει η εστίαση πριν τα Χριστούγεννα» [Βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το άνοιγμα της εστίασης πριν τα Χριστούγεννα, δηλώνοντας μάλιστα πως «μας κυβερνά ο ιός» .

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε πως «είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο» , δηλώνοντας παράλληλα πως τα στοιχεία της πανδημίας «δεν είναι αυτά που περίμενε η κυβέρνηση».

 

Τόνισε βέβαια πως η επιθυμία της κυβέρνησης είναι «να ανοίξει η αγορά, έστω και μερικώς, έστω και με κανόνες» , ενώ, παράλληλα, ανέφερε ότι «οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία άλλη εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπεζώματα μπορούν να υπάρξουν, ούτε ρεβεγιόν μπορούν να υπάρξουν κλπ».

 

Επίσης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, ανέφερε τα εξής: «Όταν είμαι 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο το πανηγυρίζω, γιατί σώσαμε ανθρώπους κύριε. Σταματήστε την πτωματολογία όλη την ημέρα! Και εμείς πονάμε, δεν πονάτε μόνο εσείς! Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Ολη μέρα γκρίνια και κατηγορίες. Το Βέλγιο, μια από τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, είναι 12 φορές χειρότερα από εμάς. Είμαστε καλύτερα απ’ όλους. Μέσα σε αυτή τη συμφορά» .

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα μετρά 100 νεκρούς τη μέρα και ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει – Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε»

 

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, με ανακοίνωση της, κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως «πανηγυρίζει, την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάσει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα», επισημαίνοντας πως  «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία», με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καλεί την κυβέρνηση να αποδεχθεί τα λάθη της και να ζητήσει συγγνώμη.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Ο Υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο».

 

Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.

 

Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε» .

 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη