Η Επιτροπή Θεσμών απέρριψε το αίτημα Τσίπρα για έλεγχο συμβάσεων - ΣΥΡΙΖΑ: Δυσανεξία της ΝΔ στη διαφάνεια

Απορρίφθηκε το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για περαιτέρω διερεύνηση των ερωτημάτων αν υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος με πρόσχημα την πανδημία και να ριχθεί φως, στις συμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως η «λίστα Πέτσα», οι προμήθειες μασκών σε μαθητές και οι απολυμάνσεις στις φυλακές, αλλά και ο έλεγχος επίδοσης για τις ανεπαρκείς ΜΕΘ.

 

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τη δυσανεξία της κυβέρνησης στη διαφάνεια τονίζει σε σχόλιό του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

«Δυσανεξία της ΝΔ στην διαφάνεια και τον έλεγχο καταχρήσεων. Απέρριψε στην Επιτροπή Θεσμών τις προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις «λίστες Πέτσα», προμήθειες ΓΓ αντιεγκληματικής πολιτικής κας Νικολάου και Υγείας» γράφει στο twitter o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε στην επιστολή του, που έστειλε αργά χθες το βράδυ:

 

 

 

«Μια έκτακτη κατάσταση κρίσης σαν αυτή που ζούμε, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αρνητικές πρακτικές και αντιλήψεις που, μαζί με τις θεσμικές ελλείψεις, καθιστούν το σύστημα ευάλωτο σε αιτιάσεις κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Δυστυχώς, η επίκληση της έκτακτης και απρόβλεπτης κατάστασης μέσα στην πανδημία χρησιμοποιήθηκε κάποιες φορές καταχρηστικά, χωρίς να συντρέχει στην πραγματικότητα ή έχοντας προκληθεί από υπαιτιότητα όσων αδράνησαν επί μήνες μεταξύ των δυο κυμάτων της πανδημίας. Το δικαστήριο εύλογα επεκτείνει τους ελέγχους του στις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων δημόσιων πολιτικών. Η ανεπάρκεια των δημόσιων πολιτικών δεν οφείλεται μόνο σε φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και στην αποτυχία της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και διαχειριστεί αποτελεσματικά τους δημόσιους πόρους».

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη